"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Pressemeddelelse: Det nye hold

Nyt ministerhold på miljø-, fødevare- og transportområdet. Hans Chr. Schmidt giver mindelser om rædselsårene 2001-04, hvor han var miljøminister

Regeringsrokaden berører i høj grad de ministerier, der er centrale for miljø, klima og bæredygtig udvikling. Mest springer det i øjnene, at Hans Chr. Schmidt bliver ny transportminister. Transportområdet er akilleshælen i forhold til klimagasudslip. Mens det i nogen grad er lykkedes at sænke udslip på andre områder, fortsætter udslippet fra transporten blot med at stige. Her er det ildevarslende, at Lars Løkke Rasmussen indsætter den mand på transportministerposten, der som miljøminister i perioden 2001-04 stod for at negligere miljøproblemerne og legitimere de voldsomme nedskæringer – og for at indsætte Bjørn Lomborg som en slags chefideolog for regeringens miljøpolitik. Man kan kun håbe på, at det er en helt forandret Hans Chr. Schmidt, der nu vender tilbage i regeringen!

Der venter store opgaver på transportområdet. Med det brede transportforlig fra januar 2009 accepterede regeringen for først gang, at roadpricing vil være nødvendigt for at vende udviklingen. Men lige op til jul offentliggjorde regeringen, at forslaget om roadpricing ville blive udskudt på ubestemt tid. Man står med andre ord på bar bund i forhold til at begrænse CO2-udslippet fra transport. Og regeringen har hidtil ikke villet tale om en midlertidig løsning i form af en mere simpel kørselsafgift – på trods af at alt tyder på, at roadpricing ikke kommer til at yde noget bidrag til Danmarks CO2-målsætning frem til 2020. Og så venter vi stadig på at se regeringen rykke i forhold til lempet afgift på elbiler efter 2012.

Henrik Høegh som ny fødevareminister er jo en gammel insider fra landbrugets organisationer – men det kan næppe blive et tilbageskridt ift. Eva Kjer Hansen, der i høj grad varetog landbrugets interesser. Vi har endnu til gode at høste fordelene af at have et fødevareministerium, hvor samfundets, miljøets og forbrugernes interesser bliver  vægtes mindst lige så højt som landbrugets.

Med Karen Ellemann håber vi, at vi får en ny miljøminister, som er mere initiativrig og mere uafhængig af landbrugsinteresser end Troels Lund Poulsen. Der er store opgaver, der venter, bl.a. på kemikalieområdet og – sammen med den nye fødevareminister – at finde løsninger på landbrugets miljøproblemer. Der er behov for en kraftig opstramning af Grøn Vækst planen, som i sin nuværende skikkelse er helt utilstrækkelig – bl.a. har man skudt størstedelen af reduktionsmålet for kvælstof til hjørne ved at sige, at man overvejer en kvoteordning, men vil bruge et par år på at tænke over, om det er det man faktisk mener.

Christian Ege, formand
Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger
Christian Ege på tlf. 33 18 19 33/28 58 06 98.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17