Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Er der en klimakrise?

Svar på Jyllandspostens anmeldelse  af Jørgen Steen Nielsens ”Den store omstilling"

Henrik Gade Jensen (HGJ) anmeldte d. 13.8. Jørgen Steen Nielsens (JSNs) fremragende bog ”Den store omstilling” i JP. Desværre vælger HGJ især at bruge anmeldelsen til at lufte personlige synspunkter om, at han ikke mener der er nogen væsentlige miljøproblemer, og at vi i hvert fald ikke er villige til at ændre på vores livsstil for at forebygge dem. Han starter med antydningens kunst ”ikke alle tidligere tiders profetier .. har holdt stik”. Så prøver han med lidt latterliggørelse af JSNs ”lidt dommedagsagtige syn” – for til sidst at sætte trumf på med ”hvem vil her og nu afgive sin bil, sit varme morgenbad og en årlig chartertur?”. HGJ kunne starte med at læse sin egen avis, som (bortset fra lederne) erkender, at forskningens resultater bliver mere og mere entydige - at den globale opvarmning er i gang og vil få omfattende konsekvenser. Og endelig kunne HGJ i stedet have spurgt, om vi var villige til at erstatte de kortere bilture med cykling og gang, skifte bilen til en mindre forurenende og nøjes med én årlig chartertur og måske nyde Kroatien eller Toscana frem for Thailand – alt sammen for at være med til at give vores børnebørn en anstændig tilværelse.
Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd

Bragt i JP d. 18.8.2012


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small