"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Diskonteringsrenten bør sættes ned

Investeringerne i grøn teknologi bliver bremset af en alt for høj dansk diskonteringsrente på 5 pct. Regeringen bør sænke den, så den starter på højst 3,5 pct. og nedtrappes over tid, mener Det Økologiske Råd.

Diskonteringsrenten, eller kalkulationsrenten, bliver fastlagt af Finansministeriet og bruges til at beregne, om store, langsigtede investeringer er samfundsøkonomisk bæredygtige. Jo højere renten er, jo mindre favorable bliver meget investeringstunge anlæg, hvis de positive miljøeffekter først viser sig om mange år. Det går ud over mulighederne for grøn omstilling. De fleste vedvarende energianlæg er nemlig dyre i etablering og billige i drift, og derfor fremstår de som dårlige investeringer, når diskonteringsrenten er høj.

”Jo højere renten er, jo mindre vægter vi værdien af miljøskader, som vil opstå om 50 eller 100 år, men som vi kan forebygge nu. Derfor er det uacceptabelt, at den danske rente er på 5 pct. mens lande, vi ellers sammenligner os med, kalkulerer med 3 eller 3,5 pct., siger sekretariatsleder Christian Ege fra Det Økologiske Råd.

Da de nuværende regeringspartier var opposition, foreslog de at sænke diskonteringsrenten til 3,25 pct. Det forslag bør regeringen nu stå ved, mener han. Desuden bør renten aftage over tid, hvilket Storbritannien nu har indført, så deres rente falder til 1% over tid.

For at sætte fokus på problemstilling inviterer Det Økologiske Råd sammen med Dansk Fjernvarme og Danmarks Vindmølleforening til et seminar om diskonteringsrenten mandag den 17. september kl. 13.00-16.30  på Christiansborg.

Programmet er opdatere den 13. september. default Download programmet her (51.87 kB) Vær opmærksom på adresseændringen fra Christiansborg til Verdenskulturhuset på Nørre Allé 7.

Læs mere om diskonteringsrenten her.

Samarbejdspartnere: Dansk Fjernvarme og Danmarks Vindmølleforening


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17