"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Stor interesse for at diskutere diskonteringsrenten


Debatmøde om diskonteringsrenten mandag den 17.9. 2012 flyttes til større lokaler på grund af overvældende stor interesse. Mødet finder nu sted i Verdenskulturhuset på Nørre Allé 7, København N.

Det er Det Økologiske Råd, som i samarbejde med Danmarks Vindmølleforening og Dansk Fjernvarme har taget initiativ til mødet for at sætte den ekstraordinært høje danske diskonteringsrente på 5 pct. til debat. I de lande, vi normalt sammenligner os med, ligger diskonteringsrenten omkring 3,5 pct.

Diskonteringsrenten, eller kalkulationsrenten, bliver fastlagt af Finansministeriet og bruges til at beregne, om store, langsigtede investeringer er samfundsøkonomisk bæredygtige. Jo højere renten er, jo mindre favorable bliver meget investeringstunge anlæg, hvis de positive miljøeffekter først viser sig om mange år. Det går ud over mulighederne for grøn omstilling. De fleste vedvarende energianlæg er nemlig dyre i etablering og billige i drift, og derfor fremstår de som dårlige investeringer, når diskonteringsrenten er høj.

Da de nuværende regeringspartier var opposition, foreslog de at sænke diskonteringsrenten til 3,25 pct. Det forslag bør regeringen nu stå ved, mener de tre arrangører. Desuden bør renten aftage over tid, hvilket Storbritannien nu har indført, så deres rente falder til 1% over tid.

Der er på forhånd tilmeldt ca. 70 deltagere til mødet, men der er plads til flere. default Download programmet her (51.87 kB) Vær opmærksom på det er opdateret den 13.9.2012


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17