Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Stor interesse for at diskutere diskonteringsrenten


Debatmøde om diskonteringsrenten mandag den 17.9. 2012 flyttes til større lokaler på grund af overvældende stor interesse. Mødet finder nu sted i Verdenskulturhuset på Nørre Allé 7, København N.

Det er Det Økologiske Råd, som i samarbejde med Danmarks Vindmølleforening og Dansk Fjernvarme har taget initiativ til mødet for at sætte den ekstraordinært høje danske diskonteringsrente på 5 pct. til debat. I de lande, vi normalt sammenligner os med, ligger diskonteringsrenten omkring 3,5 pct.

Diskonteringsrenten, eller kalkulationsrenten, bliver fastlagt af Finansministeriet og bruges til at beregne, om store, langsigtede investeringer er samfundsøkonomisk bæredygtige. Jo højere renten er, jo mindre favorable bliver meget investeringstunge anlæg, hvis de positive miljøeffekter først viser sig om mange år. Det går ud over mulighederne for grøn omstilling. De fleste vedvarende energianlæg er nemlig dyre i etablering og billige i drift, og derfor fremstår de som dårlige investeringer, når diskonteringsrenten er høj.

Da de nuværende regeringspartier var opposition, foreslog de at sænke diskonteringsrenten til 3,25 pct. Det forslag bør regeringen nu stå ved, mener de tre arrangører. Desuden bør renten aftage over tid, hvilket Storbritannien nu har indført, så deres rente falder til 1% over tid.

Der er på forhånd tilmeldt ca. 70 deltagere til mødet, men der er plads til flere. Download programmet her (51.87 kB) Vær opmærksom på det er opdateret den 13.9.2012


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis