Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Gode grønne tiltag i finansloven

Finanslovsaftalen for 2013 rummer gode grønne takter, men mangler initiativer i retning af grøn skatteomlægning, mener det Økologiske Råd.

Finanslovsforliget mellem regeringen og Enhedslisten, som blev indgået den 11. november 2012, betyder 1,5 mia. ekstra til grøn omstilling. Det er glædeligt, mener Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, som dog også finder alvorlige mangler ved forliget.

”Vi glæder os over, at der er en række grønne tiltag i finansloven, som kan være med til både at løse problemerne med klima og miljø og samtidig skabe nye arbejdspladser og eksportmuligheder. Men vi savner især de grønne skatteomlægninger, som blev lovet i regeringsgrundlaget,” siger Christian Ege.

”Det undrer os, at man hæver bundskatten og reducerer personfradrag for at dække hullet efter fedt- og sukkerafgifterne, der nu bliver afskaffet. I stedet kunne man have fulgt Det Økologiske Råds anbefalinger og skaffet det manglende provenu via øgede grønne afgifter1,” siger han.

 

1 Se http://www.ecocouncil.dk/udgivelser/artikler/okonomi/2015-erstat-fedt-og-sukkerafgiften-med-gronne-afgifter.   

 

default Download pressemeddelelsen her (278.55 kB) (278 KB)  eller læs den her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small