Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Danske EU-parlamentarikere stemmer vidt forskelligt i klimaspørgsmål

EU flag 1 Der er stor forskel på, hvordan de danske medlemmer af EU-parlamentet har stemt i klima- og energispørgsmål. Dansk Folkeparti skiller sig ud som det parti, der mest markant har undladt at støtte klimaet, mens SF topper med at have stemt 100 pct. klimaets interesse.

Pressemeddelelse:

Danske EU-parlamentarikere stemmer vidt forskelligt i klimaspørgsmål

Der er stor forskel på, hvordan de danske medlemmer af EU-parlamentet har stemt i klima- og energispørgsmål. Dansk Folkeparti skiller sig ud som det parti, der mest markant har undladt at støtte klimaet, mens SF topper med at have stemt 100 pct. klimaets interesse.

Den europæiske organisation Climate Action Network har undersøgt, hvordan samtlige partier og medlemmer af EU-parlamentet har stemt i en række afgørende sager, der vedrører klima- og energispørgsmål. Opgørelsen for Danmark viser, at SF med Margrethe Auken topper listen ved i 100 pct. af afstemningerne at have stemt til fordel for klimaet. I bunden ligger Dansk Folkeparti med Morten Messerschmidt på kun 20 pct.

Political ranking climate

”Undersøgelsen viser, hvor vigtigt det er at alle, der interesserer sig for miljø og klima, stemmer ved valget til EU-Parlamentet den 25. maj”, siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.Undersøgelsen viser også, at det danske konservative medlem, Bendt Bendtsen, har stemt betydeligt mere til fordel for klimaet end gennemsnittet af kollegaer i hans gruppe. Gennemsnittet for gruppen er således kun på 45 pct. mod Bendt Bendtsens 70 pct. Omvendt har Venstre stemt en smule mindre for klimaet end gennemsnittet for deres egen gruppe. Opinionsundersøgelser peger på, at EU-skeptiske kræfter, især på højrefløjen, vil gå stærkt frem ved dette valg. Disse er også karakteriseret ved at modarbejde klimapolitikken. F.eks. scorer både det franske Front National og United Kingdom Independence Party (UKIP) 0 pct. undersøgelsen.

”Der forventes et ryk mod højre ved valget, og et sådant ryk vil også svække miljø- og klimapolitikken. Derfor er det ekstra vigtigt at styrke de danske parlamentarikere, som vil kæmpe for klimaet”, påpeger Christian Ege.

Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden, tilslutter sig det synspunkt:
”Den bedste garanti for, at EU-Parlamentet i næste periode vil være en progressiv kraft i forhold til EU's klima- og energipolitik, ser ifølge undersøgelsen ud til at være en styrkelse af den grønne gruppe og den socialdemokratiske gruppe, siger Mads Flarup Christensen.

Climate Action Network, som står bag undersøgelsen, har medlemmer i de fleste EU-lande – bl.a. de 4 undertegnede organisationer.

Christian Ege, Det Økologiske Råd
Mads Flarup Christensen, Greenpeace Norden.
Ivan Lund Petersen, NOAH-Trafik / Friends of the Earth-Denmark Gunnar Boye Olesen, Vedvarende Energi

Læs mere: Undersøgelsen og resultaterne kan ses her:
http://caneurope.org/voteforclimateaction/index.php?gktab=3

Yderligere oplysninger:
Christian Ege 33 181 933 / 28 580 698
eller Jeppe Juul: 33 181 948 / 30 299 982

 

 

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis