Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nye grønne tiltag på finansloven efterlyses

penge I miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstringen for regeringens finanslovsforslag til at overse.

Pressemeddelelse:

Det Økologiske Råd savner nye grønne tiltag på finansloven

I miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstringen for regeringens finanslovsforslag til at overse.
”Der er ikke mange nye initiativer i forhold til klima og miljø i finansloven, hvilket er ærgerligt når man ser på de udfordringer vi står overfor”, siger Bo Normander formand for Det Økologiske Råd
Det ærgrer Det Økologiske Råd, at det bl.a. er slut med håndværkerfradraget, som i et vist omfang er blevet brugt til energieffektiviseringer i boliger.
”Vi så gerne ordningen fortsat i en mere fokuseret form så den blev målrettet til renoveringer, der har en lang holdbarhed og giver markante energibesparelser som fx efterisolering af bygninger. Det er en nødvendig langsigtet indsats, der både forbedrer indeklima og komfort og samtidig sparer på energiregningen”, siger Bo Normander.
Kemikaliepolitikken er overset i finanslovsforslaget, og på transportområdet mangler der ifølge Det Økologiske Råd også nye grønne initiativer.
”Vi er noget forundrede over, at regeringen ikke har benyttet finansloven til at regulere bilafgifterne og forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler. En grøn omstilling af transportsektoren kommer ikke af sig selv, og regeringen har i forhold til vejtransporten siddet på hænderne alt for længe”, siger Bo Normander.
Også på natur- og landbrugsområdet er der mangel på initiativer:
”Opgaverne i forbindelse med den kommende Naturplan Danmark, med nye vand- og naturplaner og med en opfølgning på Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger står i kø og venter på politisk handling. Finansloven mangler nye tiltag, der kan skubbe denne proces fremad”, konstaterer Bo Normander, formand for Det Økologiske Råd.
Det Økologiske Råd afventer fortsat, at Naturfonden fra sidste års finanslov forhandles på plads.

Yderligere oplysninger:
Formand for Det Økologiske Råd Bo Normander mobil: 20 87 19 33


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small