"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Ny strategi for vækst

Pjece fra Det Økologiske Råd og 4 andre organisationer om kvalitativ vækst i EU-landene – kan jobskabelse forenes med øget bæredygtighed? Pjecen er lavet i anledning af, at Danmark skal indlevere en national handlingsplan som led i EU's såkaldte semesterproces om hvordan der skabes bæredygtig vækst frem mod 2020. Processen blev behandlet på en høring i EU-parlamentet d. 3. december.

 

Ny strategi for vækst. Danmark, EU 2020 strategien og de sociale 2020 mål

Vi er 14 organisationer, som gerne vil være med til at skabe den intelligente, sociale og bæredygtige vækst, der er målet for den danske og europæiske 2020 strategi.
Resultaterne af strategien skal gøres op og målene revideres i 2015. De hidtidige resultater er ikke gode, hverken i Danmark eller EU som helhed. Nogle initiativer fremmer væksten, andre hæmmer den, men samlet set er resultaterne langt fra de mål, der er sat for i Danmark og EU som helhed.

Beskæftigelsen stiger svagt. De strukturelle kønsbarrierer er ikke blevet mindre. Klima- og miljømålinger bevæger sig den rigtige vej, men alt for langsomt. Danmark og danske virksomheder investerer for lidt i danske arbejdspladser.
Mange danskere sparer op og forsikrer sig selv, hvis de kan. Lønninger, især blandt lavtlønnede, er under pres. Ulighed og fattigdom vokser blandt
grupper med lave lønninger og lave offentlige ydelser.
De manglende resultater har ført til et projektsamarbejde, EU 2020 Alliancen, der består af LO, FTF, Boligselskabernes Landsforening, Danske
Handicaporganisationer, Kvinderådet, Børnesagens Fællesråd, Red Barnet, Kofoeds Skole, SAND – Hjemløse, Sammenslutningen af Boformer for
Hjemløse, Projekt Udenfor, Socialpolisk Forening, Fødevarebanken, Det Økologiske Råd og EAPN. 

Vi arrangerede en konference 5. november 2014 i Europa-Huset, København. Fem organisationer, der alle er medlemmer af Regeringens Kontaktudvalg for EU 2020 Strategien, gav hver deres bud på nye strategier for vækst. Resultaterne skal bruges. For at fremme dette, har vi samlet oplæggene i denne pjece.

 

pdf Download pjece >> (91 KB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small