Pressemeddelse: Kan bæredygtig udvikling forenes med økonomisk vækst?

Klimakrise. Finanskrise. Overforbrug af ressourcer. Vi har brug for nye veje hen imod en mere bæredygtig samfundsmodel. Spørgsmålet er, om der er plads til mere økonomisk vækst i de rige lande – hvis ulandene skal have samme levestandard som os?

De fleste mennesker forbinder opbremsning af væksten med arbejdsløshed og depression. Sådan behøver det ikke at være. For selvom kloden ikke kan tåle en fortsat materiel vækst i de rige lande, er økonomisk vækst ikke udelukket. Vi skal ”blot” tænke nyt.

Den anerkendte tyske miljøforsker Wolfgang Sachs fra Wuppertal Instituttet er fortaler for ”sustainable degrowth”, dvs. en styret opbremsning af væksten, hvor der skelnes mellem materiel vækst og økonomisk vækst.

Det Økologiske Råd har i samarbejde med ”Den Femte Salon” (dagbladet Information og magasinet Turbulens.net) samt EU's Miljøagentur inviteret Wolfgang Sachs samt prof. i økonomi Jesper Jespersen fra Roskilde Universitetscenter til et åbent debatmøde om vækst og bæredygtighed onsdag d. 28. april kl. 15-17.30.

Jesper Jespersen er en markant deltager i debatten om samfundsøkonomi, herunder bæredygtighed og velfærd. På mødet vil de to lægge op til diskussion af hvorvidt fortsat økonomisk vækst er foreneligt med kravet om en bæredygtig udvikling og reduktion af klimagasser. Dvs. kan vi på én gang give rum til, at ulandene kan komme op på vores velfærdsniveau, afvikle brugen af fossile brændsler, begrænse brugen af andre ressourcer, herunder landbrugsjord, og så fortsat have materiel vækst i de rige lande? Og hvis ikke, hvordan kan vi så bremse den materielle vækst, uden at det fører til økonomisk depression?

Mødet finder sted KU, Studiestræde 6, Annex A. Mødet er på engelsk. Journalist Jørgen Sten Nielsen, Information er ordstyrer.

Pris: 150 kr. dog 50 kr. for studerende, ledige og pensionister. Tilmelding er nødvendig til info@ecocouncil.dk eller 33 15 09 77, senest mandag d. 26.4.

Arr.: Det Økologiske Råd, Det Europæiske Miljøagentur og Den Femte Salon. Se mere her . Efter mødet er der generalforsamling i Det økologiske Råd.

 

Kontaktinformation:

Formand for Det Økologiske Råd, Christian Ege, tlf. 33181933/28580698


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis