Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelse: Kan bæredygtig udvikling forenes med økonomisk vækst?

Klimakrise. Finanskrise. Overforbrug af ressourcer. Vi har brug for nye veje hen imod en mere bæredygtig samfundsmodel. Spørgsmålet er, om der er plads til mere økonomisk vækst i de rige lande – hvis ulandene skal have samme levestandard som os?

De fleste mennesker forbinder opbremsning af væksten med arbejdsløshed og depression. Sådan behøver det ikke at være. For selvom kloden ikke kan tåle en fortsat materiel vækst i de rige lande, er økonomisk vækst ikke udelukket. Vi skal ”blot” tænke nyt.

Den anerkendte tyske miljøforsker Wolfgang Sachs fra Wuppertal Instituttet er fortaler for ”sustainable degrowth”, dvs. en styret opbremsning af væksten, hvor der skelnes mellem materiel vækst og økonomisk vækst.

Det Økologiske Råd har i samarbejde med ”Den Femte Salon” (dagbladet Information og magasinet Turbulens.net) samt EU's Miljøagentur inviteret Wolfgang Sachs samt prof. i økonomi Jesper Jespersen fra Roskilde Universitetscenter til et åbent debatmøde om vækst og bæredygtighed onsdag d. 28. april kl. 15-17.30.

Jesper Jespersen er en markant deltager i debatten om samfundsøkonomi, herunder bæredygtighed og velfærd. På mødet vil de to lægge op til diskussion af hvorvidt fortsat økonomisk vækst er foreneligt med kravet om en bæredygtig udvikling og reduktion af klimagasser. Dvs. kan vi på én gang give rum til, at ulandene kan komme op på vores velfærdsniveau, afvikle brugen af fossile brændsler, begrænse brugen af andre ressourcer, herunder landbrugsjord, og så fortsat have materiel vækst i de rige lande? Og hvis ikke, hvordan kan vi så bremse den materielle vækst, uden at det fører til økonomisk depression?

Mødet finder sted KU, Studiestræde 6, Annex A. Mødet er på engelsk. Journalist Jørgen Sten Nielsen, Information er ordstyrer.

Pris: 150 kr. dog 50 kr. for studerende, ledige og pensionister. Tilmelding er nødvendig til info@ecocouncil.dk eller 33 15 09 77, senest mandag d. 26.4.

Arr.: Det Økologiske Råd, Det Europæiske Miljøagentur og Den Femte Salon. Se mere her . Efter mødet er der generalforsamling i Det økologiske Råd.

 

Kontaktinformation:

Formand for Det Økologiske Råd, Christian Ege, tlf. 33181933/28580698


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small