Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nye CO2-regler for varebiler

Europaparlamentet har idag godkendt uambitiøse krav til varebilers energieffektivitet og CO2-udledning.

Europaparlamentet godkendte tirsdag nye krav til varebiler, der begrænser hvor meget CO2 de må udlede. Mens varebiler i EU i 2007 i gennemsnit udledte 203 g CO2/km må nye varebiler nu højst udlede 175 g CO2/km i 2017 og 147g CO2/km i 2020.

“Det er vigtigt at reglerne kommer, og at de kommer hurtigt, men set i forhold til potentialet for kontante besparelser i form af sparet brændstof og CO2-udledning, er de nye regler ikke særlig ambitiøse”, siger Jeppe Juul trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd og understreger, at der allerede i dag varebiler på markedet, som er tæt på at opfylde kravene for 2017.

Europaparlamentets godkendelse kommer efter, at der i december blev lavet et kompromis mellem medlemsstaterne og Parlamentet.

“Selvom de nye regler ikke bliver den store udfordring for bilindustrien, kan det forhåbentlig medføre at energieffektivitet og et lavt brændstofforbrug bliver et mere væsentligt konkurrenceparameter ved køb af varebiler”, siger Jeppe Juul og fortsætter “Der er dog stadig lang vej til en energieffektiv og mere miljøvenlig transportsektor. Derfor må Danmark følge op med tiltag, der fremmer varebiler med lavere CO2-udslip. Det kan ske via afgiftspolitikken og ved at det offentlige stiller krav til egne indkøb og til deres leverandører”.

Selvom Kommissionen foreslog en max. udledning på 135 g CO2/km i 2020, endte det med en grænse på 147 g. Den grønne gruppe i EU-parlamentet valgte derfor at stemme imod, i protest mod at reglerne blev for slappe.

Der er en direkte forbindelse mellem CO2-udslippet og brændstofforbruget på en varebil. Derfor er CO2-kravene samtidig krav til hvor energieffektive varebilerne skal være.

Mere energieffektive varebiler betyder at europæiske virksomheder kan sænke deres samlede

transportomkostninger, og derfor bliver strenge effektivitetskrav også bakket op af store dele af bil-leasing sektoren og af den europæiske forening for små og mellemstore virksomheder.

 

Yderligere oplysninger:

Jeppe Juul

Tlf. 33181948


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small