Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU tvinger Korea til at tillade flere forurenende biler

Europaparlamentet godkendte onsdag en stor handelsaftale med Korea, der har tvunget Korea til at lempe sine krav til CO2-udledning fra biler.

“Det er en skandale. EU har aktivt presset Syd-Korea til at sænke sine krav til CO2-udledningen for primært europæiske producerede biler, selvom Syd-Koreas krav i forvejen er betydeligt slappere end de europæiske. Desværre er det endnu et eksempel på at bilindustriens interesser for mange europæiske politikere er vigtigere end at bekæmpe den globale opvarmning”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske råd.

Samtidig har EU presset Syd-Korea til at gøre det nemmere for store, dyre, brændstofslugende biler - primært for Europa - at opfylde CO2-udlednings-kravene og dermed gjort det nemmere at sælge mere forurenende biler i Sydkorea. Konkret betyder det at en tung, dyr europæisk bil på 2 tons, der i EU i 2015 har en grænse på 162 g CO2/km nu samme år i Syd-Korea får en grænse på 193 g. Før EUs pres på Syd-Korea ville denne grænse have været 184 g.

“Det burde ikke være et problem for de europæiske bilproducenter at leve op til de oprindelige syd-koreanske krav da der er tale om et land der i forvejen ikke er særligt ambitiøse i forhold til at gøre deres bilpark mere energieffektiv. Men nu åbner man for at dumpe benzinslugere i Sydkorea, når disse bliver svære at sælge i Europa”, siger Jeppe Juul.

Den europæiske bilindustri har tidligere haft betydeligt held med at forhale og udvande CO2-kravene til nye biler, især hjulpet af politikere fra Tyskland, Frankrig og Italien . Senest godkendte Europaparlamentet tirsdag krav til varebiler, der var betydeligt lempeligere end foreslået af Kommissionen.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small