EU tvinger Korea til at tillade flere forurenende biler

Europaparlamentet godkendte onsdag en stor handelsaftale med Korea, der har tvunget Korea til at lempe sine krav til CO2-udledning fra biler.

“Det er en skandale. EU har aktivt presset Syd-Korea til at sænke sine krav til CO2-udledningen for primært europæiske producerede biler, selvom Syd-Koreas krav i forvejen er betydeligt slappere end de europæiske. Desværre er det endnu et eksempel på at bilindustriens interesser for mange europæiske politikere er vigtigere end at bekæmpe den globale opvarmning”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske råd.

Samtidig har EU presset Syd-Korea til at gøre det nemmere for store, dyre, brændstofslugende biler - primært for Europa - at opfylde CO2-udlednings-kravene og dermed gjort det nemmere at sælge mere forurenende biler i Sydkorea. Konkret betyder det at en tung, dyr europæisk bil på 2 tons, der i EU i 2015 har en grænse på 162 g CO2/km nu samme år i Syd-Korea får en grænse på 193 g. Før EUs pres på Syd-Korea ville denne grænse have været 184 g.

“Det burde ikke være et problem for de europæiske bilproducenter at leve op til de oprindelige syd-koreanske krav da der er tale om et land der i forvejen ikke er særligt ambitiøse i forhold til at gøre deres bilpark mere energieffektiv. Men nu åbner man for at dumpe benzinslugere i Sydkorea, når disse bliver svære at sælge i Europa”, siger Jeppe Juul.

Den europæiske bilindustri har tidligere haft betydeligt held med at forhale og udvande CO2-kravene til nye biler, især hjulpet af politikere fra Tyskland, Frankrig og Italien . Senest godkendte Europaparlamentet tirsdag krav til varebiler, der var betydeligt lempeligere end foreslået af Kommissionen.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd

Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00

 

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis