Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

WHO: Trafikstøj en af de helt store dræbere

En WHO-undersøgelse offentliggjort idag viser, at der i EU og Norge årligt mistes mindst 1.000.000 gode leveår alene på grund af trafikstøj. Dermed er trafikstøj en af de helt store dræbere.

“Jeg tror mange mennesker synes at trafikstøj er irriterende, men iøvrigt bare lever med det. Denne undersøgelse dokumenterer at trafikstøj ikke bare er et irritationsmoment i hverdagen, men at det også er et seriøst sundhedsproblem, med enorme samfundsmæssige omkostninger”, siger Jeppe Juul.

Ifølge undersøgelsen kan ca. 1,8 % af alle hjerteanfald tilskrives trafikstøj på over 60dB. Samtidig bidrager trafikstøj også ganske betydeligt til hjerte-karsygdomme, tinitus, søvnforstyrrelse og børns indlæringsproblemer.

I EU forberedes der i øjeblikket en revision af de eksisterende regler for støj fra køretøjer. Flere europæiske miljøorganisationer kræver i den forbindelse at den lovlige støjudledning halveres. Det kan bl.a. ske ved en kombination af støjdæmpende dæk og asfalt samt begrænsning af trafikken. Omlægning af tunge køretøjer fra diesel til gasdrift medfører også en vis støjreduktion, og på længere sigt vil massiv omlægning af personbiltransport til elbiler medføre en stor støjreduktion.

“Der er utrolig vigtigt for både vores livskvalitet og sundhed, at de nye regler for alvor strammer kravene til støj fra køretøjer. Det er langt billigere, at sænke støjen fra køretøjerne end at betale de enorme sundhedsomkostninger. På sigt kan man også spare udgifterne til støjdæmpende foranstaltninger som fx støjskærme”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd forventer at Danmark kommer til at spille en stor rolle i udformningen af de nye EU støjregler.

Link til undersøgelsen: http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0008/136466/e94888.pdf

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small