Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Taxiselskab får ros fra miljøorganisation

Danmarks største taxiselskab 4x35 får ros fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd på baggrund af deres beslutning om at overgå til elbiler i 2020 og starte med 30 elbiler allerede i starten af 2012.

”Det er dejligt, at der er virksomheder med ambitioner om seriøst at nedbringe CO2-udledningen fra persontrafikken og forbedre luften i og omkring København - især når politikerne i den grad halter bagefter på dette område”, siger Jeppe Juul trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Nogle vil betragte 4x35’s beslutning som modig, men ifølge Det Økologiske Råd, skyldes dette et forældet syn på elbiler.

”Mange beslutningstagere betragter stadig elbiler som noget kuriøst, der stadig er i testfasen og som man måske skal kigge på om en 5-10 års tid. Men elbilerne er her nu, og en vigtig del af infrastrukturen er ved at falde på plads – ved hjælp af private aktører som ChooseEV og Better Place”, siger Jeppe Juul.

Ligesom taxiselskabet Amager Øbro igennem længere tid har tilbudt deres kunder taxi’er hvor CO2-udledningen er modsvaret af køb af CO2-kvoter, så giver 4x35’s beslutning flere og helt nye muligheder for som taxi-kunde at reducere miljøbelastningen.

”Det er meget positivt at taxi-selskaberne nu også konkurrerer på miljø-hensyn og det giver både store og små taxikunder muligheden for at vælge en markant mere miljørigtig taxi-løsning, samtidig med at man bidrager med en betydelig mindre forurening i Københavns gader”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd arbejder bl.a. for at fremme mere bæredygtig transport og for udbredelse af elbiler til persontransport.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small