Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Frederiksberg indgår kontrakt om grønnere bilpark

Frederiksberg Kommune indgår nu en kontrakt med miljøorganisationen Det Økologiske Råd om at skabe en grønnere bilpark. Kontrakten - kaldet Cleaner Car Contract - fastsætter en grænse for, hvor meget CO2 kommunens bilpark må udlede i 2012.

”Frederiksberg er en grøn by, og kommunen har lagt en klimastrategi, som bl.a. betyder, at vi løbende anskaffer biler, der forurener mindre og er mere energieffektive. Nu tager vi næste skridt og indgår en aftale med Cleaner Car Contracts, hvor vi forpligter os til at opfylde kriterierne for en såkaldt Silver Fleet allerede fra 2012”, udtaler borgmester Jørgen Glenthøj (C).

Det betyder, at flåden af nye personbiler gennemsnitligt i 2012 må udlede 130 g CO2/km, og at Frederiksberg Kommune bakker op om projektet Cleaner Car Contracts.

”40 pct. af alle nye biler i EU købes til erhvervsformål. Det har derfor meget stor og positiv betydning, når en kommune som Frederiksberg på denne måde vil være med til at fremme en mere bæredygtig transport”, siger Bo Normander, formand for Det Økologiske Råd.

Cleaner Car Contracts har til formål at sende et stærkt signal til bilproducenter og importører om, at vigtige aktører på bilmarkedet efterspørger grønnere teknologi. Det skal være klart for bilproducenterne, at de roligt kan satse på grøn teknologi – også inden EU’s lovgivning tvinger dem til det. Der er købere nok.

Frederiksberg Kommune har også iværksat andre tiltag for at fremme de mere miljøvenlige transportformer. Kommunen deltager bl.a. i Energistyrelsens forsøgsordning med elbiler og har som den første kommune i landet indkøbt eldrevne lastbiler til Frederiksbergs Gartner- og Vejservice. Desuden har Frederiksberg Kommune deltaget i udarbejdelsen af en ny vejledning om indkøb af person- og varebiler til offentlige myndigheder og vil fremover følge de retningslinjer, som er beskrevet i vejledningen.

Nærmere information:

Pia Staalgaard, kommunikationskonsulent i Frederiksberg Kommune, tlf. 3821 4077

Bo Normander, formand for Det Økologiske Råd, tlf. 2087 1933

Kontrakten underskrives på borgmester Jørgen Glenthøjs kontor den 24. august 2011 kl. 10.

Det Økologiske Råd er en dansk miljøorganisation, der i samarbejde med andre organisationer i Europa står for projektet Cleaner Car Contracts. Projektet har til formål at vise, at mange leasingselskaber og ejere af bilparker gerne vil købe biler med en mindre CO2-udledning og på en synlig måde forpligte dem til at gøre det.

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small