Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Utilstrækkelig indsats for elbiler

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd kalder den hidtidige indsats for at fremme elbiler ”helt utiltrækkelig”.

”Set i lyset af den store politiske velvilje, der er omkring elbiler, er det forbløffende at regeringens indsats for at fremme dette område, er så lille. Dermed er man i overhængende risiko for at tabe Danmarks forspring og dermed tusindvis af arbejdspladser på gulvet”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Især den manglende indsats for at sikre den fornødne infrastruktur møder kritik.

”Regeringen har afsat 25 mio. kr til udbygning af opladnings-infrastrukturen, hvilket er helt utilstrækkeligt når regeringens arbejdsgruppe har anbefalet, at der alene til almindelige ladestandere bør investeres 100. mio. kr frem til 2013. Derudover kommer investeringer til fx lynladnings-standere. Der er brug for beslutsom politisk handling, hvis vi skal skabe et hurtigt skift fra benzin til el, og seriøst nedbringe personbilers CO2-udledning”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd peger på, at man med fordel kunne give el-netselskaberne mulighed for at bidrage med opstilling af ladestandere i det offentlige rum, hvilket de i praksis ikke har mulighed for i dag pga. elforsyningsloven.

”Udover investeringer i infrastrukturen er det også vigtigt at skabe andre incitamenter til at fremme elbiler. Her kan vi lære meget af andre lande som fx Norge, der har en betydeligt højere andel af elbiler end Danmark”, siger Jeppe Juul.

Til sammenligning har et gammelt erhverv som Dansk Landbrug modtaget statslig støtte i form skattenedsættelser for 4,1 mia. kr siden 2002, oveni de over 80 mia. kr de i samme periode har fået i EU-støtte.

Det Økologiske Råd arbejder for at fremme elbiler som et middel til effektivt nedbringelse af CO2-udledningen fra transportsektoren.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small