Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nye grønne job og elbiler

Det Økologiske Råd afholdt den 26. oktober 2011, et elbils seminar i Fællessalen på Christiansborg for brancheorganisationer, kommuner og andre miljøinteresserede. Her er der lagt op til debat om elbilerne nu og i fremtiden

I både Dansk Energi og Det Økologiske Råd er der forud for seminariet enighed om, at den nye regering bør satse strategisk på elbilernes grønne vækstpotentiale. Målsætningen er et elbils eventyr i Danmark på linie med det vindmølleindustrien tidligere har præsteret.

Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, sætter gerne tal på vækstpotentialet: ”Vi taler om 20.000 nye danske arbejdspladser. Hvis vi gør noget nu, vel at mærke. Deloitte har for Dansk Elbilalliance regnet på potentialet, hvis man satser på elbiler og et intelligent elnet (”smart grid”). Det rummer et beskæftigelsespotentiale på cirka 10.000 på mellemlangt sigt (2020-25) og på langt sigt (2030-2040) cirka 20.000 fuldtidspersoner. Til sammenligning beskæftiger dansk vindmølleindustri i dag ca. 25.000 personer.”

Infrastrukturen skal udbygges sideløbende og afgiftsfritagelsen skal fastholdes i en længere periode: ”Realiseringen af et elbils eventyr i Danmark forudsætter en veludbygget infrastruktur. Der skal investeres i ladestandere, som opstilles centrale steder i det offentlige rum. Et proaktivt afgiftssystem skal opretholdes med afgiftsfritagelse indtil der er en vis volumen i antallet af elbiler – f.eks. 100.000. Vi må ikke glemme, at det er den danske afgiftsfritagelse - i kombination med Danmarks vindproduktion, som har betydet at flere elbils firmaer har udset sig Danmark som testnation. Det er meget vigtigt, at det kan betale sig at investere”, udtaler trafik- og energimedarbejder, Anne-Mette Wehmüller fra Det Økologiske Råd.

Også de bedste af de såkaldte plug-in hybrid biler skal fremmes – nemlig dem med den længste rækkevidde af batteriet. Her kan de fleste bilister køre 80-90 % af deres kørsel på el, men har fleksibiliteten til at kunne slå over på benzin eller diesel på lange ture, f.eks. til udlandet. Her er ingen særlig skatteordning, hvilket snarest bør etableres. Ellers er de for dyre og vil ikke nå det danske marked.

Det fulde program for dagen findes her: http://www.ecocouncil.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1657&Itemid=54 Der er gratis adgang for pressen til seminariet.

Yderligere oplysninger, herunder om interview af oplægsholdere, kontakt: Sekretariatsleder i Det Økologiske Råd Christian Ege 28 58 06 98 eller Trafik- og energimedarbejder, Anne-Mette Wehmüller på 26231305.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small