Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Nye grønne job og elbiler

Det Økologiske Råd afholdt den 26. oktober 2011, et elbils seminar i Fællessalen på Christiansborg for brancheorganisationer, kommuner og andre miljøinteresserede. Her er der lagt op til debat om elbilerne nu og i fremtiden

I både Dansk Energi og Det Økologiske Råd er der forud for seminariet enighed om, at den nye regering bør satse strategisk på elbilernes grønne vækstpotentiale. Målsætningen er et elbils eventyr i Danmark på linie med det vindmølleindustrien tidligere har præsteret.

Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, sætter gerne tal på vækstpotentialet: ”Vi taler om 20.000 nye danske arbejdspladser. Hvis vi gør noget nu, vel at mærke. Deloitte har for Dansk Elbilalliance regnet på potentialet, hvis man satser på elbiler og et intelligent elnet (”smart grid”). Det rummer et beskæftigelsespotentiale på cirka 10.000 på mellemlangt sigt (2020-25) og på langt sigt (2030-2040) cirka 20.000 fuldtidspersoner. Til sammenligning beskæftiger dansk vindmølleindustri i dag ca. 25.000 personer.”

Infrastrukturen skal udbygges sideløbende og afgiftsfritagelsen skal fastholdes i en længere periode: ”Realiseringen af et elbils eventyr i Danmark forudsætter en veludbygget infrastruktur. Der skal investeres i ladestandere, som opstilles centrale steder i det offentlige rum. Et proaktivt afgiftssystem skal opretholdes med afgiftsfritagelse indtil der er en vis volumen i antallet af elbiler – f.eks. 100.000. Vi må ikke glemme, at det er den danske afgiftsfritagelse - i kombination med Danmarks vindproduktion, som har betydet at flere elbils firmaer har udset sig Danmark som testnation. Det er meget vigtigt, at det kan betale sig at investere”, udtaler trafik- og energimedarbejder, Anne-Mette Wehmüller fra Det Økologiske Råd.

Også de bedste af de såkaldte plug-in hybrid biler skal fremmes – nemlig dem med den længste rækkevidde af batteriet. Her kan de fleste bilister køre 80-90 % af deres kørsel på el, men har fleksibiliteten til at kunne slå over på benzin eller diesel på lange ture, f.eks. til udlandet. Her er ingen særlig skatteordning, hvilket snarest bør etableres. Ellers er de for dyre og vil ikke nå det danske marked.

Det fulde program for dagen findes her: http://www.ecocouncil.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1657&Itemid=54 Der er gratis adgang for pressen til seminariet.

Yderligere oplysninger, herunder om interview af oplægsholdere, kontakt: Sekretariatsleder i Det Økologiske Råd Christian Ege 28 58 06 98 eller Trafik- og energimedarbejder, Anne-Mette Wehmüller på 26231305.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis