Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Elbiler skal fritages parkeringsafgift!

Elbiler skal fritages parkeringsafgift i kommuner
bragt i Information, 20.oktober 2011

Af: Anne-Mette Wehmüller, Trafik- og Energimedarbejder, Det Økologiske Råd

Reglerne omkring fritagelse af parkeringsafgift for elbiler i kommunerne er uklare. Som reglerne er nu, er der tilsyneladende ikke hjemmel i lovgivningen til en fritagelse. Det er en skam for det er et af midlerne til at fremme brugen af elbiler og kickstarte et elbilsmarked i Danmark. Foruden miljø- og klimagevinsten er der 20.000 nye danske arbejdspladser at vinde ved udviklingen af grøn el teknologi til persontransport. En udredning og evt. ændring af reglerne bør derfor være i alle relevante ministeriers interesse - Klima&Energi, Finans, Erhverv-, Miljø og Transport. Som et naturligt led i regeringens indsats for et bedre klima og bedre luft i byerne, bør vi i Danmark få en klar lovgivning, hvor el-biler fritages for parkeringsafgift – indtil den dag hvor elbiler udgør en betragtelig del af bilflåden. Midlet skal bruges til at motivere til at skifte til elbil – det må selvfølgelig ikke på lang sigt føre til øget trængsel i byerne.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small