Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Sæt dig til rette på firmacyklen


Der er nu mulighed for at komme cyklende til arbejde, uanset hvor man bor i landet. Virksomhederne har nemlig mulighed for at deltage i projekt ”Arbejde-Stationcyklen” fra Det Økologiske Råd.

Tekst: Birgit Bruun Christensen

Cykel til jobbet

Måske bor man så langt fra arbejdspladsen, at man enten benytter bil, tog eller bus for at nå frem. En del af strækningen kunne foregå på cykel. Men hvordan sikrer man sig lige, at der er en cykel til rådighed mellem station og arbejdsplads?

Det problem løser projekt ”Arbejde-Stationcyklen”, som Det Økologiske Råd står bag, og som virksomheder har mulighede for at tilmelde sig. Projektet består af en såkaldt cykelpakke, som indeholder kvalitetscykler leveret til døren med støtte fra Transportministeriets Cykelpulje.

- Vi kan tilbyde støtte svarende til 20 procent af indkøbsprisen på 2.800 kr. til de første 200 cykler, der bliver tilmeldt ordningen. På nuværende tidspunkt har vi en aftale med Hillerød Hospital og kontakt med en række andre virksomheder, siger Anne-Mette Wehmüller projektleder og trafik- og energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

En positiv forskel

Formålet med projektet er bl.a., at cyklerne skal gøre en forskel i forhold til miljøet og medarbejdernes sundhed. Hun understreger, at ordningen ikke nødvendigvis er en udgift for virksomhederne, da de kan vælge, at lade medarbejderne betale via månedslønnen.

- Jeg mener, projektet er attraktivt for virksomhederne, hvis de ønsker at være kendte for deres holdning til miljø og sundhed. Undersøgelser har også vist, at en motionsform som cykling er med til at forebygge hjerte/kar-sygdomme, blodpropper, sukkersyge (diabetes 2) og visse kræftformer, siger Anne-Mette Wehmüller.

Hospital har meldt sig

Hillerød Hospital er med sine 3.500 medarbejdere en af de virksomheder, som har meldt sig til projektet. Og nogle af disse medarbejdere kan se frem til at sætte sig op på de nye cykler, der vil blive leveret med lys og lås samt virksomhedens logo på cykelstellet.

- Med en arbejde-stationcykel-ordning ønsker vi at give personale mere fleksible og sundere muligheder for at komme til og fra arbejde. Når flere tager cyklen, bidrager det samtidig til at mindske miljøbelastningen og presset på parkeringspladser rundt om hospitalet, siger hospitalsdirektør Suzanne Aaholm.

Hun ser derfor frem til at få dette personaletilbud organiseret og implementeret på hospitalet.

Om Arbejde-Stationscyklen

  • Det Økologiske Råd står bag projekt Arbejde-Stationcyklen. Det blev lanceret i foråret og ventes afsluttet om to år:
  • Virksomhederne kan købe cyklerne for 2.240 kr.
  • Virksomhederne kan vælge, at den enkelte medarbejder betaler cyklen ved at blive trukket i løn f.eks. over fire år. Med en skatteprocent på 50 svarer det til godt til 50 kr. pr. måned.
  • Medarbejderne må ikke tage cyklerne med hjem.
  • Cyklerne bliver vedligeholdt ved to årlige eftersyn af et cykelværksted, som kommer ud på virksomheden.
  • Det Økologiske Råd har udarbejdet vejledninger med rådgivning omkring skattereglerne og tilbyder tillige en times supervision.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small