Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU foreslår at lægge en dæmper på støjen fra biler

EU-Kommissionen har i dag fremlagt et nyt forslag der vil begrænse hvor meget nye biler må støje. Forslaget bliver godt modtaget af miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

“Forslaget betyder, at EU langsomt bevæger sig i retning af at bekæmpe støjforurening ved kilden”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Forslaget betyder at grænsen for hvor meget en ny personbil må støje sænkes med 4 decibel i løbet af 4-5 år, mens grænsen for varebiler sænkes med 3 decibel.

“Vi ser det som den første reelle stramning af støjkravene i 40 år, men bedre sent end aldrig. Nu håber vi at det danske EU-formandsskab kan bidrage til at kravene skærpes og at der udover kravene i forslaget tilføjes et skærpet krav fra 2020”, siger Jeppe Juul.

Ifølge WHO mistes der årlig i EU og Norge mindst 1.000.000 gode leveår alene på grund af trafikstøj. Samtidig bidrager trafikstøj også ganske betydeligt til hjerte-karsygdomme, tinitus, søvnforstyrrelse og børns indlæringsproblemer.

“Det er samtidig også vigtigt at der indføres mærkning af nye bilers støjniveau. Dermed vil forbrugerne få et redskab til at gøre bil-støj til et konkurrenceparameter, der kan lægge pres på bilindustrien for yderligere støjsænkning”, siger Jeppe Juul.

Han understreger at elbiler er den langsigtede løsning på støjforurening fra person- og varebiler.


Yderligere oplysninger

Kommissionens forslag til nyt Road Noise Directive kan ses her
Kommissionens pressemeddelelse kan ses her
Kommentarer fra Det Økologiske Råds europæiske transportorganisation - Transport & Environment - kan ses her

 

Jeppe Juul, Tlf. 33 18 19 48 eller mobil 30 29 99 82


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small