Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Slip elbilerne løs - med fri parkering!

Den 1.december mistede elbilister et privilegium med gratis parkering I København. Det er ærgerligt for der er brug for, at elbilister gives særlige fortrin, som kan bidrage til elbilens markedsgennembrud.

Af: Christian Ege, Sekretariatsleder & Anne-Mette Wehmüller, Trafik- og Energimedarbejder, Det Økologiske Råd

Den 1.december mistede elbilister et privilegium med gratis parkering I København. Det er ærgerligt for der er brug for, at elbilister gives særlige fortrin, som kan bidrage til elbilens markedsgennembrud. Heldigvis er der råd for det. Vi har brug for en mindre revision af vejloven – og vi glæder os over, at Transportminister Henrik Dam Kristensen har lovet at fremsætte forslag til ny vejlov i 2. halvdel af februar. Denne skal sikre, at kommunerne kan lade betalingen for parkering afhænge af hvor meget de parkerede biler belaster miljøet. Dette er ikke muligt i dag. Der skal blot tilføjes. at muligheden også skal omfatte ”miljømæssige hensyn.” (i paragraf 107 stk. 2). Vi vil opfordre til en hurtig politisk behandling af forslaget – så færrest mulige elbilister når at blive generet af bøder. Indtil der er et reelt elbils marked og elbiler kan konkurrere på lige vilkår med konventionelle diesel- og benzinbiler, bør elbilister i København have deres særlige ”first-mover” ret tilbage.

Bragt i Politiken 11.dec. 2011

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small