Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Amerikanske flyselskaber taber CO2-sag mod EU

EU-domstolen har i dag i en kendelse afgjort at EU har ret til at inddrage flytrafikken under sit CO2-kvotesystem (ETS).

Tre amerikanske fly-selskaber Continental Airlines, American Airlines, United Airlines havde stævnet EU for at forhindre de nye regler, der træder i kraft fra 1. januar.

”Det er glædeligt at der nu ikke længere er nogle hindringer for at flytrafikken omfattes af CO2-kvote-systemet, men sørgeligt at amerikanske selskaber på denne måde aktivt bekæmper krav til deres CO2-udledning”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

CO2-kvoteprisen er dog uacceptabelt lav nu, som følge af krisen og alt for rigeligt tildelte kvoter. Det Økologiske Råd mener, at man bør sikre en højere kvotepris ved at fjerne en større del af kvoterne fra systemet. Det skal bringe CO2-kvotehandelssystemet til reelt at fungere og presse bl.a. flyselskaberne til at finde CO2-venlige løsninger.

”I stedet for at bekæmpe det eneste bindende system i verden, der reelt prøver at mindske CO2-udledningen fra flytrafikken, skulle flyselskaberne fokusere deres kræfter på at blive en del af løsningen i stedet for en del af problemet”, siger Jeppe Juul.

Flyselskabet Continental flyver som det eneste af disse amerikanske selskaber til Danmark, men Det Økologiske Råd vil ikke direkte opfordre til at boycotte selskabet.

”Jeg synes at enhver skal gøre op mig selv om de ønsker at støtte firmaer, der aktivt fremmer en stigende CO2-udledning”, slutter Jeppe Juul

Det Økologiske Råd arbejder for en hurtig omstilling fra fossile brændstoffer for at minimere den globale opvarmning.

Yderligere oplysninger

Jeppe Juul Tlf. 33 18 19 48

Pressemeddelelse fra Transport & Environment:

http://www.transportenvironment.org/News/2011/12/Environmental-groups-hail-court-decision-on-aviation-climate-law/


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small