Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Arbejde-stationscykler til ansatte på Hillerød Hospital

 

Det Økologiske Råd har i samarbejde med Hillerød Hospital og cykelværkstedet Baisikeli Aps indgået en aftale om at stille 50 stationscykler til rådighed for medarbejderne.

Foto: AV-Afdelingen, Hillerød Hospital

En hindring for at tage toget på arbejde er ofte, at der også er transport mellem stationen og arbejdspladsen, som tager tid og er besværlig. For at fjerne den hindring har Det Økologiske Råd i samarbejde med Hillerød Hospital og cykelværkstedet Baisikeli Aps indgået en aftale om at stille 50 stationscykler til rådighed for medarbejderne.

- Overordnet har vi et ønske om at fremme mere bæredygtig transport. Ordningen understøtter således, at flere medarbejdere tager tog eller bus frem for bil. For hospitalet har det også den positive effekt, at der bliver frigivet parkeringspladser. Endelig bidrager projektet til, at medarbejderne får en mere sund livsstil, siger hospitalsdirektør Suzanne Aaholm.

Aftalen betyder konkret, at man som medarbejder for ca. 60 kroner om måneden efter skat kan få rådighed over en cykel, der kan bruges til transport mellem Hillerød Hospital og Hillerød Station. Finansieringen sker via en såkaldt bruttolønsordning. Med i prisen er to årlige eftersyn, som cykelværkstedet Baisikeli Aps står for samt sikker parkering ved Hillerød Station.

Baggrunden for projektet er, at Det Økologiske Råd har lavet en rapport over behovet for stationscykler i en række virksomheder i Hillerød, herunder Hillerød Hospital.

Rapporten viser, at en stationscykel-ordning har relevans for Hillerød Hospital. 21 procent af de adspurgte i rapporten tilkendegav således, at de kunne være interesseret i en arbejds-stationscykel. To tredjedele mente dog at cyklen skulle være gratis, mens en tredjedel var klar til at give 50 kr. eller mere i måneden. For Hillerød Hospital svarer det til, at ca. 150 medarbejdere skulle være interesseret i en arbejds-stationscykel.

- Vi synes at med den valgte model for en cykelordning her på Hillerød Hospital, har I fået en løsning, som er til fordel for medarbejderne, hospitalet og ikke mindst til gavn for miljøet, siger Anne Mette Krøyer fra Det Økologiske Råd.

Ordningen er støttet med tilskud fra Det Økologiske Råd via Trafikministeriets cykelpulje.
 
Alle cykler forsynes med logo fra Hillerød Hospital.

Yderligere information:
Anne-Mette Krøyer, projektmedarbejder for Grøn Transport, Det Økologiske Råd, telefon: 3318 1930/ 2870 6098. 
Hospitalsdirektør Suzanne Aaholm, telefon: 48293003, forhandlings- og lønchef Flemming Bøgelund-Kjær, telefon: 4829 5700, Hillerød Hospital
Henrik Smedegaard Mortensen, Baisikeli, telefon: 26176642

 

Læs mere om hvordan jeres arbejdsplads kan få tilskud til arbejde-station-cykler her


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small