"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Krav om mere energieffektive biler på vej

Det Økologiske Råd hilser Kommissionens forslag om mere energieffektive nye biler velkommen, men mener at det ikke er ambitiøst nok.

Kommissionens kommende forslag til krav til nye biler er nu blevet offentliggjort af Reuters.

I dag er det fastlagt, at nye biler i EU gennemsnitligt i 2015 må udlede 130 gram CO2 pr. km, men nu foreslår Kommissionen nu at der opstilles et nyt bindende krav i 2020 om en gennemsnitlig udledning på 95 g, samtidig med at det også foreslås at der opstilles nye krav for 2025 og 2030.

Det Økologiske Råd hilser Kommissionens forslag om mere energieffektive nye biler velkommen, men mener at det ikke er ambitiøst nok.

”Mere energieffektive biler rummer så store fordele for både miljøet, industrien og forbrugerne, at det er vigtigt at man får mest muligt ud af det. Et skærpet krav om 80 g CO2/km i 2020 kan fx sagtens opfyldes kosteffektivt med løsninger der allerede eksisterer”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd

Ved at opstille CO2-krav til nye biler gør man dem mere brændstoføkonomiske, hvilket ifølge Kommissionens forslag vil føre til en besparelse på brændstof på ca. 3.750 kr årligt. Hvis kravet i stedet skærpes til 80 g, vil besparelsen være ca. 5.000 kr årligt.

”Det er vigtigt at rammerne for bilproduktionen er langsigtede og derfor mener vi også at der allerede nu bør fastsættes et konkret mål for 2025, på fx 60 g CO2/km. Det vil give større sikkerhed for langsigtede investeringer i en bedre effektivitet”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd pointerer at det især er de komponentvirksomheder, der leverer til bilindustrien, der vil få fordel af de skærpede krav. Danske virksomheder sælger i øjeblikket for ca. 9 mia. kr. årligt til bilindustrien, svarende til ca. for 600 kr. pr. bil solgt i EU og beskæftiger ca. 8.-9.000 ansatte (Deloitte: ”Elbiler og Smart Grid” – 2011).

Kommissionens forslag mangler endnu at blive officielt fremlagt, hvorefter det bl.a. skal behandles i Europaparlamentet og Rådet.

Yderligere oplysninger

Jeppe Juul: jeppe@ecocouncil.dk – tlf. 33 18 19 48


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small