Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Klar forbedring af den kollektive trafik

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd, roser udmøntningen af trafikaftalen mellem Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Der er tale om et længe tiltrængt løft til den kollektive transport, der rammer ret præcist i forhold til hvor de største udfordringer er”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd

Det Økologiske Råd understreger, at det især for pendlerne er vigtigt at sikre kvaliteten af den kollektive transport

“Det er et stort fremskridt at man fx gennem indkøb af flere dobbeltdækkervogne nu får forøget kapaciteten for de mange pendlere på Sjælland, der alt for længe har været plaget af for få pladser i togene”, siger Jeppe Juul.

Aftalen vil også betyde at flere strækninger fremover skal køres med el-tog.

Det er ligeledes glædeligt at der fremover skal køre eltog mellem København og Esbjerg/Sønderborg. Elektrificeringen vil betyde at togene vil komme hurtigere frem samtidig med at man mindsker CO2-udledning og luftforureningen”, siger Jeppe Juul.

Også fordelingen af prissænkningerne vækker tilfredshed.

I forhold til prissænkninger er det glædeligt at man prøver at bruge sænkningen aktivt til at tiltrække flere brugere af den offentlige transport i stedet for bare at smøre et tyndt lag af prissænkninger ud over det hele. Ved bl.a. at målrette sænkede priser udenfor arbejdstiden får man også mulighed for bedre at udnytte kapaciteten i fx regionaltogene”, siger Jeppe Juul.

Også øgede midler til såkaldte supercykelstier i landets 3 største byer vækker begejstring.

Supercykelstier gør det muligt at øge afstanden folk cykler uden at de kommer langsommere frem, hvilket er en stor fordel både miljø- og sundhedsmæssigt”, slutter Jeppe Juul.

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small