Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Milliardbesparelse bør bruges på kollektiv trafik

Brug milliarderne på tog og busser og bedre forhold for cyklisterne, lyder opfordringen fra Det Økologiske Råd, efter det er kommet frem, at Banedanmark kan spare 5 mia. på nye togsignaler.

”Det er helt afgørende, at pengene bliver brugt til at forbedre den kollektive trafik og ikke til nye veje,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

”Der er allerede alvorlige trængselsproblemer i Hovedstadsområdet og i andre større danske byer. Det betyder både stigende energiforbrug og større miljøbelastning, og situationen bliver kun værre i de kommende år. Derfor skal der handles hurtigt, og det er den kollektive trafik, der skal satses på,” pointerer han.

Ifølge Dagbladet Børsen er det er lykkedes for Banedanmark at få meget favorable kontrakter på nye signaler til jernbanerne. Prisen bliver højst 17 mia. mod forventet næsten 22 mia.

Det Økologiske Råd har derfor skrevet til Folketingets Transportudvalg og foreslået, at pengene bliver brugt på flere togvogne, så alle tog i myldretiden kan være i fuld længde. Det Økologiske Råd ønsker også flere busser, højere frekvens på de eksisterende ruter og nye direkte motorvejsbusser til pendlere, der skal ind til de større byer. Cyklisterne skal have flere og bedre cykelstier, og der skal anlægges flere parkeringspladser til både biler og cykler ved tog- og busstationerne.

Det er nødvendigt at bruge virkemidler, der kan begrænse trængsel og forurening i og omkring København. Det kan være inddragelse af gratis parkering, og på længere sigt roadpricing – når dette er klar til indførelse. Det er netop disse ting regeringens nye trængselskommission arbejder med.

”Men for at indgrebene kan fungere, kræver det, at bilisterne har et godt alternativt,” siger Christian Ege.

Yderligere oplysninger: Christian Ege, tlf. 33181933 / 28580698


Se her bilag over de konkrete forslag til udbygning af den kollektive trafik og cykelfaciliteter: Bilag om investering i kollektiv trafik

Se her det samlede forslag: Mere kollektiv trafik i hele landet


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis