Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Mere effektive og mindre forurenende personbiler

Danske NGOer kræver mere effektive og mindre forurenende personbiler.

Det Økologiske Råd har sammen med Greenpeace, Forbrugerrådet, Danmarks Naturfredningsforening og WWF i et fælles høringssvar anbefalet regeringen at arbejde for en skærpelse af Kommissionens forslag om CO2-emissionskrav til personbiler.

I dag er det fastlagt, at nye biler i EU gennemsnitligt i 2015 må udlede 130 gram CO2 pr. km, men nu foreslår Kommissionen nu at der opstilles et nyt bindende krav i 2020 om en gennemsnitlig udledning på 95 g, samtidig med at det også foreslås at der opstilles nye krav for 2025 og 2030. Det Økologiske Rådmener ikke at Kommissionens forslag er ambitiøst nok. ”I en sektor hvor CO2-udledningen fortsætter med at stige er det vigtigt, at få det maximale ud af de kost-effektive teknologiske læsninger der allerede findes.  Derfor bør være krav om 80 g CO2/km i 2020 og 60 g i 2025”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd

Du kan se høringssvaret her:  default Høringssvar om CO2 og personbiler - fælles NGO (102.54 kB) (102 KB)

Du kan også se vores fælles høringssvar om varebiler her default Høringssvar CO2 varebiler 2012 - Fælles NGO (250.14 kB) (250 KB) .


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small