Porsche overdøver sund fornuft

Det Økologiske Råd opfordrer Europaparlamentet til skarpt at afvise "kompromisforslag" om fremtidens støjkrav til køretøjer, der tilsyneladende skrevet af Porsche.

Når Europaparlamentets miljøudvalg den 10. oktober skal stemme omkring fremtidens støjkrav til biler og andre køretøjer er det på baggrund af et “kompromis-forslag”, der tilsyneladende er skrevet af Europas mest larmende bilproducent - Porsche.

“Det er utroligt sørgeligt at nogle parlamentarikere i den grad ligger under for bilindustrien, at de tilsidesætter folkesundheden for nuværende og kommende generationer”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Miroslav Ouzký (MEP) fra ECR-gruppen, der leder parlamentets arbejde med forslaget fremsendte et kompromisforslag, hvor man ganske tydeligt i dokumentinformationen kunne se at dokumentet var oprettet og skrevet af top-lobbyisten Hans-Martin Gerhard, fra Porsche.

“Indholdsmæssigt er forslaget en skandale og bør skarpt afvises. I stedet for at skabe mindre støjende køretøjer, skaber det i en længere årrække mere støjende køretøjer, hvilket er helt ubegribeligt set i forhold til hvor støjbelastede vores samfund allerede er”, siger Jeppe Juul.

Hvis forslaget bliver vedtaget er det en betydelig slækkelse i forhold til Kommissionens forslag og betyder dels at biler som Porsche får lov til at larme endnu mere end i dag, og dels at krav til øvrige køretøjer også slækkes i en længere årrække. Fx giver forslaget større busser lov til at larme mere de næste 12 år.

“Der er utrolig vigtigt for vores livskvalitet og sundhed, at de nye regler for alvor strammer kravene til støj fra køretøjer. Det er langt billigere, at gøre dette end at betale de enorme sundhedsomkostninger. På sigt kan man også spare udgifterne til støjdæmpende foranstaltninger som fx støjskærme”, siger Jeppe Juul.

Trafikstøj er i dag ifølge WHO forbundet med ca. 50.000 dødsfald i Europa om året og omkring 200.000 hjerteanfald. Og koster årligt hvad der svarer til 1 mio. gode leveår. I Danmark vurderes det at der sker 200-500 for tidlige dødsfald om året og at samfundsomkostningerne udgør mellem 1,5 og 2 mia. kr. årligt.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis