Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Porsche overdøver sund fornuft

Det Økologiske Råd opfordrer Europaparlamentet til skarpt at afvise "kompromisforslag" om fremtidens støjkrav til køretøjer, der tilsyneladende skrevet af Porsche.

Når Europaparlamentets miljøudvalg den 10. oktober skal stemme omkring fremtidens støjkrav til biler og andre køretøjer er det på baggrund af et “kompromis-forslag”, der tilsyneladende er skrevet af Europas mest larmende bilproducent - Porsche.

“Det er utroligt sørgeligt at nogle parlamentarikere i den grad ligger under for bilindustrien, at de tilsidesætter folkesundheden for nuværende og kommende generationer”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Miroslav Ouzký (MEP) fra ECR-gruppen, der leder parlamentets arbejde med forslaget fremsendte et kompromisforslag, hvor man ganske tydeligt i dokumentinformationen kunne se at dokumentet var oprettet og skrevet af top-lobbyisten Hans-Martin Gerhard, fra Porsche.

“Indholdsmæssigt er forslaget en skandale og bør skarpt afvises. I stedet for at skabe mindre støjende køretøjer, skaber det i en længere årrække mere støjende køretøjer, hvilket er helt ubegribeligt set i forhold til hvor støjbelastede vores samfund allerede er”, siger Jeppe Juul.

Hvis forslaget bliver vedtaget er det en betydelig slækkelse i forhold til Kommissionens forslag og betyder dels at biler som Porsche får lov til at larme endnu mere end i dag, og dels at krav til øvrige køretøjer også slækkes i en længere årrække. Fx giver forslaget større busser lov til at larme mere de næste 12 år.

“Der er utrolig vigtigt for vores livskvalitet og sundhed, at de nye regler for alvor strammer kravene til støj fra køretøjer. Det er langt billigere, at gøre dette end at betale de enorme sundhedsomkostninger. På sigt kan man også spare udgifterne til støjdæmpende foranstaltninger som fx støjskærme”, siger Jeppe Juul.

Trafikstøj er i dag ifølge WHO forbundet med ca. 50.000 dødsfald i Europa om året og omkring 200.000 hjerteanfald. Og koster årligt hvad der svarer til 1 mio. gode leveår. I Danmark vurderes det at der sker 200-500 for tidlige dødsfald om året og at samfundsomkostningerne udgør mellem 1,5 og 2 mia. kr. årligt.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small