Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Afgift på pejsen bedre end afgift på brændet

Afgift på brændefyring er en god ide. Men den bør ligge på brændeovnen, ikke på det, man putter i den, mener Det Økologiske Råd.

De danske ejere af brændeovne og pillefyr kan se frem en højere varmeregning fra næste år, hvis regeringen kommer igennem med sit nye forslag om en afgift på handel med brænde.

Regeringens forslag er en udmøntning af energiforliget fra marts, og Det Økologiske Råd ideen hilser ideen om en afgift velkommen.

”Tanken bag brændeafgiften er god, men afgiften bør ligge på brændeovnene og ikke på brændet,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. ”Vi har fra starten sagt, at afgiften bør lægges på brændeovne, kedler og pejse. Det er nemt at administrere, fordi alle brændeovne i forvejen skal godkendes af en skorstensfejer, og derfor er de allerede registeret,” siger han. 

”En afgift på selve handlen med brænde kan få folk til at fyre mere med affaldstræ, som kan være forurenet med for eksempel maling eller bejdse, og det vil gøre forureningen endnu værre,” påpeger Christian Ege.

Hvis afgiften bliver lagt på fyringsenheden og ikke på brændet, kan man desuden differentiere den, så det bliver dyrere at have brændeovn i byen end på landet, og så de mindst forurenende ovne bliver billigst. I øjeblikket er brændefyring den eneste forurenende opvarmningsform, som er fritaget for afgift. Det er ikke rimeligt, for brænderøg er en alvorlig kilde partikelforurening, som hvert år er skyld i 200 for tidlige dødsfald i Danmark.

default Download pressemeddelelsen her (263.27 kB) (263 KB)  eller læs den her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small