Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Stor grøn glæde over Togfonden

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstret over regeringens forslag til en massiv satsning på den kollektive transport.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstret over regeringens forslag til en massiv satsning på den kollektive transport i form af bl.a. elektrificering af jernbanen og betydeligt hurtigere rejsetider mellem centrale steder i Danmark.

”Der er tale om et kæmpe fremskridt. Efter at have været markant underprioriteret i rigtigt mange år, vil der nu ske et markant spring frem mod et moderne og mere effektivt jernbanesystem”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Sammen med lande som bl.a. Albanien og Litauen har Danmark været blandt de nationer i Europa, der har haft den mindste grad af elektrificering af sit banenet. Det har betydet at vi har været afhængige af dieseltog, der allerede indbragt Danmark en IC4 togs skandale. Beslutningen kan bringe Danmark ud af kløerne på de stadig færre togfabrikker, som bygger dieseltog.

”Elektrificeringen af alle hovedspor vil betyde hurtigere tog, billigere og mere pålidelige tog og mulighed for seriøst at nedbringe CO2-belastningen. Der er tale om en stor, seriøs og langsigtet investering i den kollektive transport”, siger Jeppe Juul og fortsætter:

“El-tog accelererer hurtigere end dieseltog, hvilket betyder at togene kan komme hurtigere frem og at rejsetiden på nogle strækninger kan sænkes. Den øgede brug af eldrevne tog bidrager også til at sænke støjniveauet, især omkring stationerne, mærkbart”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd ser dette store elektrificerings-initiativ som et fremragende eksempel på grøn jobskabelse. Og håber at tiltaget også betyder en fremrykning af Signalprojektet hvor DSB udskifter sine forældede signaler, der er årsagen til en meget stor del af alle forsinkelser.

”Det er åbenlyst at samtænke elektrificeringen med en fremrykning af signalprojektet. Både af økonomiske grunde og for hurtigere at få et markant løft af kvaliteten af togdriften”, siger Jeppe Juul.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small