Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Ngo’er: Sørg for renere luft, Ida

Danske miljøorganisationer vil have Ida Auken til at kæmpe endnu mere aktivt for renere luft i Europa, når hun om kort tid mødes med sine europæiske kolleger til ministerrådsmøde i Dublin.

Pressemeddelelse:

Ngo’er: Sørg for renere luft, Ida

København 9.4.2013

Danske miljøorganisationer vil have Ida Auken til at kæmpe endnu mere aktivt for renere luft i Europa, når hun om kort tid mødes med sine europæiske kolleger til ministerrådsmøde i Dublin.

Hvert år dør næsten en halv million europæere for tidligt på grund af luftforurening. Det er ikke alene tragisk for ofrene, men også dyrt for samfundet. Der er 31,5 mia. euro at spare hvert eneste år, hvis EU blot ville overholde Verdenssundhedsorganisationen WHO ́s grænseværdier i Europas 25 største byer.

Derfor må EU's miljøministre tage problemerne med luftforurening i storbyerne mere alvorligt, mener en række grønne organisationer. I et åbent brev til miljøminister Ida Auken opfordrer de hende til at gøre en ekstra indsats for at få luftforureningen på dagsordenen på det uformelle rådsmøde for miljøministre i Dublin den 22. april.

”Luftforurening er det alvorligste sundhedsrelaterede miljøproblem i Europa, og hvis miljøministrene ønsker at repræsentere vælgerne, så skal de øjeblikkeligt beslutte at gøre noget ved det,” siger seniorrådgiver i Det Økologiske Råd Kåre Press-Kristensen, som er initiativtager til brevet.

Otte ud af ti EU-borgere deler de grønne organisationers bekymring over luftforureningen, viser en ny undersøgelser fra Eurostat. Verdenssundhedsorganisationen WHO har også påpeget at EU’s nuværende grænseværdier er for høje, og at EU-borgerne ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod luftforureningen, men alligevel er EU's miljøministre tilbageholdende med at stramme reglerne.

”Det er tragisk, når man tænker på de mange unødvendige dødsfald, for der er ingen grund til tøve med handling. Vi har den miljøteknologi, som skal til, og det vil give mange europæere et både et længere og et bedre liv at indføre den,” siger seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen.

I Danmark koster luftforurening hvert år ca. 3.000 dødsfald. Til sammenligning dør kun omkring 200 ved trafikulykker. Luftforureningen skader desuden naturen, fordi udstødningsgasserne forsurer jordbunden og virker som gødning i følsomme økosystemer.

Yderligere oplysninger:
Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver, Det Økologiske Råd: 22 81 10 27

 

Læs brevet til Ida Auken:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis