Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU-parlamentet stemmer for renere biler

EU-parlamentet har idag vedtaget deres holdning til krav til fremtidens biler. Det er et skridt i den rigtige retning.

EU-parlamentet har idag fastlagt deres holdning til fremtidens biler. Den betyder at bilers forbrugstal fremover bliver mere retvisende og at fremtidens biler kommer til at køre meget længere på literen.

"Det er ikke super-ambitiøst, men klart et skridt i den rigtige retning, der vil betyde at vi får mere effektive og mindre forurenende biler", siger Jeppe Juul trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Parlamentet vedtog bl.a. et krav om at nye biler i 2020 i gennemsnit max. må udlede 95 g CO2/km og mellem 68-78 g CO2/km i 2025 hvilket betyder konkret betyder at en bilejer i gennemsnit forventes at komme til at spare små 4.000 kr om året i sparede brændstofudgifter.

Samtidig blev det vedtaget at de stærkt kritiserede test af nye biler, skifter til en ny og bedre procedure inden 2017, saa forbrugerne i højere grad vil kunne få biler, der kører så langt på literen som producenterne påstår.

"Det er vigtigt at parlamentet har modstået presset fra bilindustrien og i det store hele har fastholdt ambitionsniveauet. Det er kraftigt brug for at nedbringe CO2-udledningen fra transportsektoren", siger Jeppe Juul.

Lovgivningen skal nu færdigforhandles med EUs medlemslande i Rådet.

 

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small