Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Billigere og mere brændstofeffektive varebiler på vej

Det Økologiske Råd er glad for retningen for fremtidens krav til varebiler.

Fremtidens varebiler kommer til at køre meget længere på literen og deres topfart begrænses formentlig til 120 km/t. Det er konsekvensen af en målsætning, som EU-parlamentet har vedtaget i dag.

"Det kunne klart være mere ambitiøst, men er et skridt i den rigtige retning, der vil betyde at vi får mere effektive og mindre forurenende varebiler", siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

EU har allerede tidligere vedtaget en målsætning om at nye varebiler højst må udlede 147 g CO2/km i 2020. Det mål vil Parlamentet nu udbygge med et krav om, at udledningen skal falde yderligere til højst 105-120 g CO2/km i 2025.

Forslaget betyder ikke alene, at fremtidens varebiler bliver mere miljøvenlige, de bliver også

billigere at køre i. De samlede omkostninger ved at have en varebil falder således med mindst 35.000 kr. i bilens levetid på grund af sparede brændstofudgifter.

”2020-målet er voldsomt uambitiøst – især set i forhold til de tilsvarende krav til personbiler. Men hvis man ender med et 2025-krav omkring de 105 g, vil kursen for bilproducenterne alligevel være den rigtige”, siger Jeppe Juul.

Samtidig blev det også vedtaget at varebilers hastighed skal begrænses til 120 km/t. Det er dog uklart om dette ender med at blive en del af de endelige regler.

”En maxhastighed for varebiler er en god ide, fordi det betyder et mindre brændstofforbrug og dermed CO2-udledning. Det betyder også, at varebiler behandles mere på linje med andre fragtkøretøjer, der i dag også har en max-hastighed”, siger Jeppe Juul.

Lovgivningen skal nu færdigforhandles med EU’s medlemslande i Ministerrådet.

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small