Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

BMW, Audi og Mercedes manipulerer mest med brændstoftallene

Det Økologiske Råd mener at EU bør sætte en stopper for den bevidste manipulering af bil-testene, og sikre reelle CO2-reduktioner i stedet for papir-reduktioner.

En ny undersøgelse fra organisationen ICCT viser at bilmærkerne BMW, Audi og Mercedes, er blandt dem, der har den allerstørste afvigelse mellem hvor langt producenten siger at bilen kører på literen og hvor langt den rent faktisk kører. Hos BMW ligger virkelighedens forbrugstal i gennemsnit hele 30 % over hvad der står i BMWs markedsføringsmateriale.

“Det er på tide at der sættes en stopper for manipulationer med testene. Den nuværende testcyklus er gammel og indeholder mange smuthuller som bilindustrien i stigende omfang bevidst udnytter til at manipulere med de officielle brændstofforbrugstal, på bekostning af bilejernes økonomi og miljøet”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

EU er i øjeblikket i gang med såkaldte trialog-forhandlinger mellem Kommissionen, Rådet og EU-parlamentet for at fastsætte nye krav til bilers brændstofeffektivitet og CO2-udledning.

”Det er ikke nogen hemmelighed at flere tyske bilproducenter – og især BMW – indædt har lobbyet for nye smuthuller og en betydelig svækkelse af EU's krav til bilers brændstofeffektivitet i 2020. Det synes jeg er værd at have med i baghovedet når man køber bil”, siger Jeppe Juul.

Mens EU-parlamentet og Kommissionen vil stoppe manipulationerne ved at overgå til en ny global testprocedure (WLTC) i 2017, er der stærke kræfter blandt EU's medlemslande, der ønsker at fortsætte som hidtil.

”Det er ikke overraskende, at især Tyskland arbejder for at bilproducenterne fortsat kan snyde deres forbrugere for reelle brændstofbesparelser og klimaet for CO2-besparelser, når flere af de tyske producenter også er dem, der manipulerer mest, siger Jeppe Juul.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) er en uafhængig non profit organisation, der arbejder for at udbrede fakta om mere energieffektiv og klimavenlig transport.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis