Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Så meget har forsinkelsen kostet

Så meget har den tyske bilindustri og Angela Merkels udskydelse af den formelle vedtagelse af de nye CO2-emmissionskrav til personbiler kostet i mistede brændstofbesparelser i danske kroner, hvis implementeringen forsinkes tilsvarende som den politiske proces:

 

Mandag den 24. juni blev der indgået en aftale mellem Kommissionen, Rådet og EU-Parlamentet omkring de fremtidige krav til CO2-emmissioner fra biler, og dermed også til hvor brændstofeffektive de skal være. Tyskland, BMW, Mercedes og Prorsche har hele tiden arbejdet for markant slappere krav, men da Tysklands forslag generelt blev betragtet som voldsomt useriøse, var et meget stort flertal af medlemslandene enige i det forhandlingsmandat, der førte til indgåelse af aftalen. Forud for den formelle godkendelse af aftalen, lykkedes det for Tyskland at kortslutte beslutningsproceduren og får udskudt vedtagelsen. Angela Merkel ringede personligt rundt til en række regeringsldere for at presse udskydelsen igennem. Forsinkelsen betyder enorme tab; samfundsøkonomisk, privatøkonomisk og i form af CO2-udslip.

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small