Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Togfonden er et fantastisk skridt fremad

togskinner Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstrede over aftalen om Togfonden, der vil give et betydeligt løft til den kollektive trafik i Danmark.

Pressemeddelelse:

18. september 2013

Togfonden er et fantastisk skridt fremad

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstrede over aftalen om Togfonden, der vil give et betydeligt løft til den kollektive trafik i Danmark.

”Der er tale om et fantastisk skridt fremad for togtransport i Danmark,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd og fortsætter:

”Togfonden, elektrificering og timeplan vil bringe den danske jernbane op i superligaen i Europa og er et afgørende skridt mod  en afvikling af CO2-udledningen fra transportsektoren.”

Timeplanen vil komme hele landet til gavn - ikke blot de byer, som ligger på hovedstrækningerne - fordi transporten fra det øvrige land til de store byer også forkortes væsentligt. Samtidig glæder Det Økologiske Råd sig over, at de store investeringer skal finansieres gennem yderligere beskatning af fossile brændstoffer, idet de øvrige olieselskaber nu får samme skattevilkår, som Dansk Undergrunds Consortium, DUC, allerede har.

”Der er en form for poesi i, at man vælger at bruge midler fra en øget beskatning af nordsøolien til investeringer i mere klimavenlig offentlig transport”, siger Christian Ege.

Aftalen indebærer også, at en langt større del af tognettet bliver elektrificeret, og det har der ifølge Det Økologiske Råd længe været brug for.

”Aftalen sikrer en elektrificering, der er helt afgørende for at få en væsentlig mere energieffektiv, hurtigere og stabil togdrift i fremtiden. Det betyder, at togene bruger væsentligt mindre energi, forurener væsentlig mindre og kan accelerere hurtigere, så man kommer hurtigere frem”, slutter Christian Ege.

Yderligere oplysninger
Christian Ege tlf. 33181933
Jeppe Juul mob. 30299982

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis