Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Togfonden er et fantastisk skridt fremad

togskinner Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstrede over aftalen om Togfonden, der vil give et betydeligt løft til den kollektive trafik i Danmark.

Pressemeddelelse:

18. september 2013

Togfonden er et fantastisk skridt fremad

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstrede over aftalen om Togfonden, der vil give et betydeligt løft til den kollektive trafik i Danmark.

”Der er tale om et fantastisk skridt fremad for togtransport i Danmark,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd og fortsætter:

”Togfonden, elektrificering og timeplan vil bringe den danske jernbane op i superligaen i Europa og er et afgørende skridt mod  en afvikling af CO2-udledningen fra transportsektoren.”

Timeplanen vil komme hele landet til gavn - ikke blot de byer, som ligger på hovedstrækningerne - fordi transporten fra det øvrige land til de store byer også forkortes væsentligt. Samtidig glæder Det Økologiske Råd sig over, at de store investeringer skal finansieres gennem yderligere beskatning af fossile brændstoffer, idet de øvrige olieselskaber nu får samme skattevilkår, som Dansk Undergrunds Consortium, DUC, allerede har.

”Der er en form for poesi i, at man vælger at bruge midler fra en øget beskatning af nordsøolien til investeringer i mere klimavenlig offentlig transport”, siger Christian Ege.

Aftalen indebærer også, at en langt større del af tognettet bliver elektrificeret, og det har der ifølge Det Økologiske Råd længe været brug for.

”Aftalen sikrer en elektrificering, der er helt afgørende for at få en væsentlig mere energieffektiv, hurtigere og stabil togdrift i fremtiden. Det betyder, at togene bruger væsentligt mindre energi, forurener væsentlig mindre og kan accelerere hurtigere, så man kommer hurtigere frem”, slutter Christian Ege.

Yderligere oplysninger
Christian Ege tlf. 33181933
Jeppe Juul mob. 30299982

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis