"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Togfonden er et fantastisk skridt fremad

togskinner Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstrede over aftalen om Togfonden, der vil give et betydeligt løft til den kollektive trafik i Danmark.

Pressemeddelelse:

18. september 2013

Togfonden er et fantastisk skridt fremad

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstrede over aftalen om Togfonden, der vil give et betydeligt løft til den kollektive trafik i Danmark.

”Der er tale om et fantastisk skridt fremad for togtransport i Danmark,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd og fortsætter:

”Togfonden, elektrificering og timeplan vil bringe den danske jernbane op i superligaen i Europa og er et afgørende skridt mod  en afvikling af CO2-udledningen fra transportsektoren.”

Timeplanen vil komme hele landet til gavn - ikke blot de byer, som ligger på hovedstrækningerne - fordi transporten fra det øvrige land til de store byer også forkortes væsentligt. Samtidig glæder Det Økologiske Råd sig over, at de store investeringer skal finansieres gennem yderligere beskatning af fossile brændstoffer, idet de øvrige olieselskaber nu får samme skattevilkår, som Dansk Undergrunds Consortium, DUC, allerede har.

”Der er en form for poesi i, at man vælger at bruge midler fra en øget beskatning af nordsøolien til investeringer i mere klimavenlig offentlig transport”, siger Christian Ege.

Aftalen indebærer også, at en langt større del af tognettet bliver elektrificeret, og det har der ifølge Det Økologiske Råd længe været brug for.

”Aftalen sikrer en elektrificering, der er helt afgørende for at få en væsentlig mere energieffektiv, hurtigere og stabil togdrift i fremtiden. Det betyder, at togene bruger væsentligt mindre energi, forurener væsentlig mindre og kan accelerere hurtigere, så man kommer hurtigere frem”, slutter Christian Ege.

Yderligere oplysninger
Christian Ege tlf. 33181933
Jeppe Juul mob. 30299982

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small