Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

København får sin første gastankstation

gas tankstation 160px Tirsdag den 29. oktober åbner Københavns første gastankstation. Den skal bane vejen for, at den tunge trafik på længere sigt kan komme til at køre på biogas og spare klimaet for et stort CO2₂-udslip.

Gastankstationen, som ligger på Prags Boulevard på Amager, er en del af et større projekt ”Biogas – Lettere klimabelastning fra tung transport”. Bag projektet står en bred vifte af virksomheder og organisationer med en fælles interesse i at afprøve og fremme brugen biogas til biler. Energiselskaberne E.ON og OK står for etablering og drift af gastankstationen. Det Økologiske Råd er projektleder, og Trafikstyrelsen støtter projektet. 

”Det er vigtigt, at vi får danske erfaringer med tunge gaskøretøjer, for biogas er en af de mulige løsninger i forhold til at nedbringe CO2₂-udledningen fra denne del af transportsektoren,” siger Niels-Anders Nielsen fra Trafikstyrelsen.

”Der er store udfordringer i at nedbringe CO2₂-udledningen fra transporten," supplerer Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd."Men hvis vi i første række koncentrerer os om den tunge vejtransport, kan biogas på længere sigt fjerne en meget stor del af dennes CO2₂-udledning." 

Københavns Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal indvier tankstationen tirsdag den 29.10.13 klokken 14. 

Sted: Prags Boulevard 69B, Amager.

 

Pressemeddelelse:

28. oktober 2013

Københavns første gastankstation indvies i dag

Tirsdag den 29. oktober indvies Københavns første gastankstation på Praghs Boulevard på Amager af Transportminister Pia Olsen Dyhr og Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal.

Gastankstationen er en del af et større projekt ”Biogas – Lettere klimabelastning fra tung transport”. Projektets formål er at vise, hvordan biogas på længere sigt kan integreres i den tunge transport, således at CO2-udledningen fra sektoren kan mindskes betragteligt.

”Det er vigtigt at vi får danske erfaringer med tunge gaskøretøjer, da biogas er en af de mulige løsninger i forhold til at nedbringe CO2-udledningen fra denne del af transportsektoren”, siger Niels-Anders Nielsen fra Trafikstyrelsen, der har støttet projektet.

Gastankstationen skal i første omgang forsyne 4 renovationsbiler, der leveres af Scania til vognmandsfirmaerne City Renovation A/S, M. Larsen A/S, og City Container CPH A/S, der kører for Københavns Kommune.

”For os er der ikke bare tale om et demonstrationsprojekt. Det er et led i realiseringen af kommunens klimaplan og konkret betyder det, at vi kan starte med omlægningen af de drivmidler vi bruger til skraldebilerne i Københavns Kommune. Derfor vil vi i de kommende affaldsudbud stille krav om skraldebiler på gas”, siger Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal.

Gastankstationen opføres og drives i et samarbejde mellem energiselskaberne E.ON og OK, og er den første af flere fælles gastankstationer.

”Vi ser projektet som en trædesten på vejen til et bedre miljø. Når vi får mulighed for at levere biogas på naturgasnettet, vil gasdrift være en klar miljøgevinst. Med en forventning om, at andelen af biogas i naturgasnettet på sigt vil stige betragteligt, er transportsektoren et af de steder hvor gassen kan anvendes med store fordele”, siger OK’s administrerende direktør Jørgen Wisborg.

”E.ON har stor erfaring med biogas til transport, ikke mindst fra Sverige. Biogas har et stort potentiale i Danmark, og vor satsning er en del af en bredere indsats for at mindske udledningen fra køretøjer. I større byer som København er naturgassen nemt tilgængelig, og det er derfor oplagt at udnytte det veludbyggede naturgasnet der til at distribuere energi til køretøjerne”, siger administrerende direktør i E.ON Danmark, Tore Harritshøj

Interessen for gas til transport er vokset betragteligt og det forventes, at der hurtigt kommer mange flere køretøjer til tankstationen.

”Det er vigtigt for os som virksomhed at udvikle de teknologier, der skal føre os mod fremtidens bæredygtige transport. Derfor er vi også glade for at være med til at starte udbredelsen af gas-lastbiler i Danmark”, siger Anton Freiesleben, Markedschef i Scania Danmark.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er projektleder for projektet, og arbejder bl.a. for en grøn omstilling af transportsektoren.

”Der er store udfordringer i at nedbringe CO2-udledningen fra transportsektoren. Hvis vi koncentrerer os om den tunge vejtransport, kan biogas på sigt fjerne en meget stor andel af dennes CO2-udledning”, siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Bag projektet står en meget bred vifte af virksomheder og organisationer med en fælles interesse i at afprøve og fremme biogas til transport.

Yderligere oplysninger:

Indvielsen sker ved Prags Boulevard 69B, tirsdag den 29. oktober kl. 14-15.30.

Kontaktinfo vedrørende selve indvielsen og projektet:

Jeppe Juul, Det Økologiske Råd tlf. 33181948 – mobil 30299982 Informationschef Jesper Damm, Trafikstyrelsen – M: 41 78 04 22.

Øvrige kontaktinfo:

Københavns Kommune – Chefkonsulent Kim L. Røgen 2612 0879 / Informationskoordinator Mette Ebdrup M: 28911375

E.ON – adm. direktør i E.ON Danmark, Tore Harritshøj M: 30386110
OK - Markedschef Henrik Dehn, D: +45 89322408 eller mobil 20204364 + e-mail: hede@ok.dk
Scania - Anton Freiesleben Markedschef D: +45 2551 8049 T: +45 4454 2200 

 

default Download pressemeddelelse >> (226 KB)

partnere gas-tankstation 500px


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small