Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Kommunalpolitikere er klar til at dele biler med borgerne

biler 160px Landets kommunalpolitikere er klar til at dele kommunens biler med private borgere. Det viser et nyt rundspørge, som Det Økologiske Råd har lavet. Den overraskende melding kan være et tegn på et nybrud i måden at tænke kollektiv trafik og udnyttelse af offentlige resurser.

Pressemeddelelse:

13. november 2013

Landets kommunalpolitikere er klar til at dele kommunens biler med private borgere. Det viser et nyt rundspørge, som Det Økologiske Råd har lavet. Den overraskende melding kan være et tegn på et nybrud i måden at tænke kollektiv trafik og udnyttelse af offentlige resurser på, mener trafikekspert.

Den kommunale bilpark skal ikke stå og samle støv efter fyraften. Bilerne skal stå til rådighed for borgerne i det tidsrum, hvor kommunens medarbejdere ikke bruger dem. Sådan lyder det fra næsten halvdelen af de kommunalpolitikere, som har svaret på et rundspørge foretaget af Det Økologiske Råd om, hvorvidt de vil dele deres biler med borgene.

”Det er en overraskende positiv melding, som kan være med til at styrke mobiliteten, økonomien og miljøet i kommunerne, og som også kan bidrage til at mindske klimabelastningen – især hvis der også bruges elbiler,” siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Alle medlemmer af landets kommunalbestyrelser er blevet spurgt i undersøgelsen, og 19 pct. svarede. Af dem sagde 46 pct., at de gerne så en del af kommunens bilflåde omdannet til delebiler. Det er der grund til at glæde sig over, mener Jeppe Juul.

”Delebiler udgør et miljøvenligt alternativ til at have egen bil. Skifter man privatejede biler ud med delebiler, så bruger man kun bilen, når det er virkelig nødvendigt. Det er til stor fordel for miljø og klima,” siger han.

I Hedensted Kommune er en delebilordning mellem kommune og borgere allerede en realitet. Hvis ordningen bliver udbredt til flere kommuner, kan det betyde et gennembrud for delebiler, siger direktør i non-profit delebilordningen LetsGo, som administrerer ordningen i Hedensted og har delebiler flere steder i landet.

”Konceptet er allerede veletableret i de større byer, og hvis det bliver prioriteret politisk, kan vi have delebiler i hele landet inden for ganske få år. Vi er meget begejstrede for den opbakning til delebilstanken, der afspejles i rundspørgen, og vi håber, at politikerne vil føre den gode vilje ud i livet,” siger Bjarke Fonnesbech, direktør for LetsGo.

Den politiske velvilje kan være et tegn på en spirende interesse for dele-ordninger i det offentlige, mener Søren Have, chefkonsulent og trafikekspert i PA Consulting, som rådgiver offentlige og private virksomheder i spørgsmål om blandt andet trafik, energi og logistik.

”Den åbenhed over for deleøkonomiske tiltag og nytænkning i det offentlige kan måske skabe basis for, at ordninger som denne kan brede sig. Det skyldes nok, at der har været en del mediebevågenhed og hype om deleøkonomi, så folk ved, hvad det er, og kan se, at det virker. Som jeg ser det er det nærliggende, at det vil brede sig, fordi kommunerne kan slå to fluer med et smæk. De sikrer sig, at deres biler bliver udnyttet optimalt, samtidig med at de kan tilbyde borgerne bedre mobilitet” siger trafikekspert Søren Have.

Yderligere Oplysninger:

Jeppe Juul, trafikmedarbejder Det Økologiske Råd; tlf. 33 18 19 48 mobil 30 29 99 82
Bjarke Fonnesbech, direktør LetsGo tlf.: 22 38 80 80 

default Download pressemeddelelsen >> (504 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small