Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Grøn glæde over aftalen om Togfonden

togskinner Der er tale om et stort fremskridt. Det er et markant spring frem mod et moderne og effektivt jernbanesystem, der sikrer hurtigere og mere grøn transport.

Pressemeddelelse:

14. januar 2014

Grøn glæde over aftalen om Togfonden

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstret over aftalen om Togfonden mellem Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

”Der er tale om et stort fremskridt. Det er et markant spring frem mod et moderne og effektivt jernbanesystem, der sikrer hurtigere og mere grøn transport”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

”Timemodellen med superlyntog vil gøre det betydeligt mere attraktivt at køre i tog i forhold til andre transportformer, hvor komforten og det at man kan arbejde undervejs, nu kombineres med, at man nu også kommer endnu hurtigere frem”, siger Jeppe Juul.

Elektrificeringen af hovedstrækninger er i sig selv også et stort skridt fremad ifølge Det Økologiske Råd.

”Elektrificeringen vil betyde hurtigere, billigere og mere pålidelige tog samt en seriøs nedbringelse af CO2-udledningen fra togtransport. Der er tale om en stor, seriøs og langsigtet investering i den kollektive transport. Derudover vil elektrificeringen også betyde en endelig løsning i forhold til partikelforureningen i og nær togene”, siger Jeppe Juul og fortsætter:

“El-tog accelererer hurtigere end dieseltog, hvilket betyder at togene kan komme hurtigere frem og at rejsetiden på nogle strækninger kan sænkes. Den øgede brug af eldrevne tog bidrager også til at sænke støjniveauet, især omkring stationerne, mærkbart”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd ser også dette store elektrificerings-initiativ som et fremragende eksempel på grøn jobskabelse. Og håber at tiltaget også medfører en fremrykning af Signalprojektet hvor DSB udskifter sine forældede signaler, der er årsagen til en meget stor del af de nuværende forsinkelser.

”Det er åbenlyst at samtænke elektrificeringen med en fremrykning af signalprojektet. Både af økonomiske grunde og for hurtigere at få et markant løft af kvaliteten af togdriften”, siger Jeppe Juul.

Yderligere oplysninger
Jeppe Juul tlf. 30299982
Christian Ege tlf. 33181933

 

default Download pressemeddelelsen >> (189 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small