Grøn glæde over aftalen om Togfonden

togskinner Der er tale om et stort fremskridt. Det er et markant spring frem mod et moderne og effektivt jernbanesystem, der sikrer hurtigere og mere grøn transport.

Pressemeddelelse:

14. januar 2014

Grøn glæde over aftalen om Togfonden

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstret over aftalen om Togfonden mellem Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

”Der er tale om et stort fremskridt. Det er et markant spring frem mod et moderne og effektivt jernbanesystem, der sikrer hurtigere og mere grøn transport”, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

”Timemodellen med superlyntog vil gøre det betydeligt mere attraktivt at køre i tog i forhold til andre transportformer, hvor komforten og det at man kan arbejde undervejs, nu kombineres med, at man nu også kommer endnu hurtigere frem”, siger Jeppe Juul.

Elektrificeringen af hovedstrækninger er i sig selv også et stort skridt fremad ifølge Det Økologiske Råd.

”Elektrificeringen vil betyde hurtigere, billigere og mere pålidelige tog samt en seriøs nedbringelse af CO2-udledningen fra togtransport. Der er tale om en stor, seriøs og langsigtet investering i den kollektive transport. Derudover vil elektrificeringen også betyde en endelig løsning i forhold til partikelforureningen i og nær togene”, siger Jeppe Juul og fortsætter:

“El-tog accelererer hurtigere end dieseltog, hvilket betyder at togene kan komme hurtigere frem og at rejsetiden på nogle strækninger kan sænkes. Den øgede brug af eldrevne tog bidrager også til at sænke støjniveauet, især omkring stationerne, mærkbart”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd ser også dette store elektrificerings-initiativ som et fremragende eksempel på grøn jobskabelse. Og håber at tiltaget også medfører en fremrykning af Signalprojektet hvor DSB udskifter sine forældede signaler, der er årsagen til en meget stor del af de nuværende forsinkelser.

”Det er åbenlyst at samtænke elektrificeringen med en fremrykning af signalprojektet. Både af økonomiske grunde og for hurtigere at få et markant løft af kvaliteten af togdriften”, siger Jeppe Juul.

Yderligere oplysninger
Jeppe Juul tlf. 30299982
Christian Ege tlf. 33181933

 

Download pressemeddelelsen >>


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd

Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00

 

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis