Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

CO2-mål for biler nås to år før tid

iStock 000001590716XSmall Både klimaet og bilejernes økonomi nyder godt af, at bilerne i EU er blevet 4 pct. mere energieffektive siden 2012. Men der er stadig brug for forbedringer.

Pressemeddelelse:

 

Både klimaet og bilejernes økonomi nyder godt af, at bilerne i EU er blevet 4 pct. mere energieffektive siden 2012. Men der er stadig brug for forbedringer, mener Det Økologiske Råd.

En ny opgørelse fra det Europæiske Miljøagentur viser, at nye biler i Danmark og EU i 2013 er blevet ca. 4 pct. mere energieffektive end i 2012. Dermed når bilproducenterne det mål, EU har opstillet for 2015 to år før tid. Den gennemsnitlige CO₂-udledning fra nye biler i EU er nu nede på 127 g CO₂ per km. Det er 3 g mindre end det krav, EU stiller til bilproducenterne i 2015.

”Det er ikke kun en god nyhed for bilejerne, der sparer store beløb på brændstof, men også for klimaet, fordi mindre forbrug af brændstof er det samme som mindre udledning af CO₂”, siger Juul, transportmedarbejder i miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Han er dog ikke er specielt imponeret over, at målet allerede er nået nu. ”Det er glædeligt, at vi allerede har nået 2015-målet, men det skyldes primært, at målet altid har været uambitiøst, og at bilproducenterne sigter efter 2020-målet i stedet”, siger han.

Danmark overhalet

Danmark havde EU-mesterskabet i 2012 med de mest energieffektive nye biler, men nu er vi blevet overhalet af både Holland, Grækenland og Portugal, og det er ikke ambitiøst nok, mener Jeppe Juul.

”Hvis vi fortsat skal være i front, er det vigtigt, at vi ændrer vores afgiftssystem, så det ikke kun belønner små energi-effektive biler. Energieffektivitet bør spille en meget større rolle i alle prisklasser end i dag”, siger han. Jeppe Juul pointerer samtidig, at bilers energieffektivitet netop er et af de områder, hvor EU for alvor har gjort en forskel.

”De nye tal viser, at EUs regulering på området virker, og at det er muligt både at opnå store økonomiske besparelser og mindske klimabelastningen på samme tid. Derfor er det også vigtigt, at vi får det maximale ud af reguleringen, og fastsætter ambitiøse mål for 2025. Mest af alt kræver det politisk mod til at stå imod en industri, der ikke kan lide ændringer”, siger Jeppe Juul.

I 2015 skal nye biler i EU i gennemsnit maximalt udlede 130 g CO₂ pr. km, mens kravet i 2020 er 96 g CO₂ pr. km.

Yderligere oplysninger: Jeppe Juul, tlf. 30299982.

Den nye rapport fra EEA:
http://www.eea.europa.eu/publications/monitoring-co2-emissions-from-new-1


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small