Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Danmark sakker bagud med elbiler

elbiler ikea Ny rapport fra miljøorganisationen Transport & Environment viser, at andelen af solgte af el- og plugin-hybridbiler er mindre i Danmark end som gennemsnit i hele EU.

Pressemeddelelse:

12. august 2014

Danmark sakker bagud med elbiler

På trods af at 2013 var et godt år for elbilerne i Danmark, var andelen af solgte af el- og plugin-hybridbiler mindre end den var som gennemsnit i hele EU. Det viser en ny rapport fra miljøorganisationen Transport & Environment.
”Det er sørgeligt at Danmark er gået fra at være i helt front til at halte bagefter. Alle er enige om at vi skal have elbiler på vejene i stor stil, men der mangler politisk vilje til at få det til at ske”, siger Jeppe Juul transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Han henviser bl.a. til at politikerne endnu ikke har besluttet hvad der skal ske når afgiftsfritagelsen for elbiler udløber i 2015, og at der stadig ikke er fundet en fornuftig beskatningsmodel for plugin-hybridbiler.
”Det er tankevækkende, at i et land som Norge var andelen af solgte el- og plugin-hybrid biler i 2013 på 6,1 % mens det tilsvarende tal i Danmark var 0,3 % - altså 20 gange lavere. Det viser at elbilerne hurtigt kan få en stor udbredelse hvis man vil det”, siger Jeppe Juul.
Salget af el- og plugin-hybridbiler i EU er fordoblet hvert år siden 2010, hvor de første rigtige elbiler kom på markedet. Derfor er man i Det Økologiske Råd heller ikke i tvivl om, at elbiler er fremtiden.
"Elbiler er helt afgørende i forhold til at mindske energiforbruget og få CO2-udledningen fra transportsektoren ned på et acceptabelt niveau. Af samme grund kan man ikke overvurdere betydningen af at fremme el- og pluginhybridbiler”, slutter Jeppe Juul.

En elbil bruger kun omkring 1/3 af den energi en forbrændingsmotorbil bruger og energien kan komme fra vedvarende energi.

Yderligere oplysninger: Jeppe Juul, +4533181948

Rapporten kan findes her: http:/www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/Electric Vehicles in 2013_full report_final_final.pdf

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis