"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Danmark sakker bagud med elbiler

elbiler ikea Ny rapport fra miljøorganisationen Transport & Environment viser, at andelen af solgte af el- og plugin-hybridbiler er mindre i Danmark end som gennemsnit i hele EU.

Pressemeddelelse:

12. august 2014

Danmark sakker bagud med elbiler

På trods af at 2013 var et godt år for elbilerne i Danmark, var andelen af solgte af el- og plugin-hybridbiler mindre end den var som gennemsnit i hele EU. Det viser en ny rapport fra miljøorganisationen Transport & Environment.
”Det er sørgeligt at Danmark er gået fra at være i helt front til at halte bagefter. Alle er enige om at vi skal have elbiler på vejene i stor stil, men der mangler politisk vilje til at få det til at ske”, siger Jeppe Juul transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Han henviser bl.a. til at politikerne endnu ikke har besluttet hvad der skal ske når afgiftsfritagelsen for elbiler udløber i 2015, og at der stadig ikke er fundet en fornuftig beskatningsmodel for plugin-hybridbiler.
”Det er tankevækkende, at i et land som Norge var andelen af solgte el- og plugin-hybrid biler i 2013 på 6,1 % mens det tilsvarende tal i Danmark var 0,3 % - altså 20 gange lavere. Det viser at elbilerne hurtigt kan få en stor udbredelse hvis man vil det”, siger Jeppe Juul.
Salget af el- og plugin-hybridbiler i EU er fordoblet hvert år siden 2010, hvor de første rigtige elbiler kom på markedet. Derfor er man i Det Økologiske Råd heller ikke i tvivl om, at elbiler er fremtiden.
"Elbiler er helt afgørende i forhold til at mindske energiforbruget og få CO2-udledningen fra transportsektoren ned på et acceptabelt niveau. Af samme grund kan man ikke overvurdere betydningen af at fremme el- og pluginhybridbiler”, slutter Jeppe Juul.

En elbil bruger kun omkring 1/3 af den energi en forbrændingsmotorbil bruger og energien kan komme fra vedvarende energi.

Yderligere oplysninger: Jeppe Juul, +4533181948

Rapporten kan findes her: http:/www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/Electric Vehicles in 2013_full report_final_final.pdf

document   (117 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small