Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Klage til EU over dansk luftforurening

Det Økologiske Råd og en række andre patient- og miljøorganisationer er nu så frustrerede over, at staten ikke gør en målrettet indsats for at nedbringe luftforureningen, at de klager til EU.

 

I stedet for at nedbringe den stærkt sundhedsskadelige luftforurening og derved opfylde EU's grænseværdi, satser staten i stedet på at flytte målestationen til et meget mindre forurenet sted.
Organisationerne håber, at EU vil gribe ind og vil derfor afsende pdf denne klage (387 KB)  til EU-Kommissionen, og samtidig opfordrer de i dette høringssvar til, at staten fastholder målestationens nuværende placering og nedbringer luftforureningen.

Yderligere informationer
Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver, Det Økologiske Råd, tlf. 22 81 10 27.
Læs mere i Det Økologiske Råds seneste trafikhæfte >>

Borgerinitiativet RenLuftKøbenhavn vil stævne staten for at overskride grænseværdien og er startet på crowdfunding hertil. Læs mere: https://www.booomerang.dk/projects/renluftkbh-sagsoeger-staten/

Læs/download  pdf klage til EU >> (387 KB)

Læs/download  pdf høringssvar >> (289 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small