Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU's biler taber fart i forhold til at blive mere brændstofeffektive


Mens nye biler i EU i perioden fra 2007-14 i gennemsnit er blevet 3,4 procent mere energieffektive om året var tallet i 2014 faldet til 2,6 procent. Det vækker bekymring hos Det Økologiske Råd, som efterlyser nye tiltag på området.

I 2014 blev nye biler i gennemsnit 2,6 procent mere brændstofeffektive, men sammenlignet med tidligere år, er det et meget lavt tal. Hos Det Økologiske Råd mener man, at der skal sættes skub på udviklingen for at gøre bilernes motorer langt mere effektive.
”Det er stærkt bekymrende, at det ikke går hurtigere med at få nye biler til at køre længere på literen. Der er i den grad brug for en højere effektivitet i forbrændingsmotorbiler, hvis vi skal mindske udledningen af CO2 fra transportsektoren på en omkostningsbevidst måde”, siger transportmedarbejder i Det Økologiske Råd, Jeppe Juul og tilføjer:
”Vi ved, at nye biler sagtens kunne køre endnu længere på literen, end de gør, og der er ingen gode grunde til at udskyde mere energieffektive biler. På europæisk plan er der brug for at få sat nogle nye ambitiøse mål for, hvor langt nye biler skal køre på literen i 2025”.
EU’s mål betyder, at nye biler i gennemsnit må udlede 130 g CO2/km i 2015. I 2014 var tallet allerede nede på 123,4 gram per km, men hos bilproducenterne Honda, Suzuki og Hyundai, mangler man stadig at nå sine mål. I alt skal syv bilproducenter have sat turbo på udviklingen af deres motorer, hvis de vil undgå at blive straffet med bøder fra EU, når fristen udløber.     
Tidligere års forbedringer i brændstofeffektiviteten har dog kun givet mindre udslag i brændstofforbruget i virkelighedens verden. Den manglende overensstemmelse vidner ifølge Det Økologiske Råd om, at der er behov for nye test, som forhindrer snyd og uregelmæssigheder fra bilproducenternes side.
”Vi skal hurtigst muligt overgå til en ny testcyklus, så vi kan få testtal, der er markant tættere på virkeligheden, og så bilproducenterne leverer mere på virkelighedens veje og mindre på papir”, siger Jeppe Juul og tilføjer:

”I Danmark er der brug for en omlægning af bilafgifterne, så vi sikrer, at brændstoføkonomi betyder mere i alle prisklasser, og at el- og hybridbiler beskattes markant mere fordelagtigt end forbrændingsmotorbiler”.
 

Link til hele rapporten:

http://www.transportenvironment.org/sites/te/files/2015%2006%20ESD%20Paper_June.pdf


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small