Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Frem elbiler via intelligente afgifter

Hvis Danmark skal være CO2-neutralt i 2050, er der ingen vej uden om elbiler. Elbiler vil nemlig allerede i 2035 være klimaneutrale. Teknologien er klar. Skatteministeren har ligeledes meldt sig klar til at fremme elbiler via afgiftsændringer. Det Økologiske Råd bakker op, men advarer mod at skylle barnet ud med badevandet.

Det tog regeringen to dage at skabe usikkerhed om den tidligere regerings afgiftsfritagelse af elbiler i 2016. Ifølge skatteministeren overvejer han og hans embedsmænd i stedet en større afgiftsændring af bilbeskatningen, der dog forsat skal favorisere elbiler. Det Økologiske Råd maner til besindighed:

”Elbiler skal ikke permanent afgiftsfritages. Men det er ambitiøst at tro, at man kan finde en hurtig snuptagsløsning ved at ændre bilbeskatningen. Derfor bør afgiftsfritagelsen fortsætte i 2016, så der i ro kan findes og implementeres en langsigtet løsning. Ellers risikerer man at skylle barnet ud med badevandet”, siger Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver i Det Økologiske Råd.

pdf Læs/download hele pressemeddelelsen her >> (514 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small