Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Behov for hurtig kontrol for svindel i bilindustrien

En afsløring viser, at Volkswagen har installeret en software på nogle af deres dieselbiler, så de forurener mindre, når myndigheder udfører en miljøtest.

Pressemeddelelse

23. september 2015

Brug for hurtig kontrol for svindel i bilindustrien

Afsløringen af Volkswagens bevidste svindel med de test, som viser, hvor meget en bil forurener, er kun toppen af isbjerget. Der er straks brug for en undersøgelse af omfanget af svindel i hele bilindustrien, mener miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Volkswagen har bevidst svindlet med forureningstest. En afsløring viser, at den tyske bilfabrikant har installeret en software på nogle af deres dieselbiler, så de forurener mindre, når myndigheder udfører en miljøtest. Det mener miljøorganisationen, Det Økologiske Råd, er yderst kritisabelt og understreger, at den tyske bilproducent sandsynligvis ikke er de eneste, der forsøger at snyde.

”Der er en klar risiko for, at Volkswagen kun er toppen af isbjerget. Vi kan se, at der er stor forskel på, hvor meget bilproducenterne siger, at deres biler forurener, i forhold til hvor meget de forurener på virkelighedens veje. Derfor er der hårdt brug for en svindel-kontrol af den samlede bilindustri,” siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd og fortsætter:
"Ud over problemerne med for stor luftforurening er der også voldsomme afvigelser mellem, hvad bilproducenterne siger, at en bil bruger i brændstof, og hvad den så rent faktisk bruger,” siger Jeppe Juul.

Mellem 2001 og 2014 er denne afvigelse steget fra 8 pct. til 36 pct. Det har fået EU til at beslutte, at der i 2017 skal skiftes til en anden testprocedure, hvor mulighederne for at manipulere med resultaterne er mindre.

”I øjeblikket prøver bilindustrien indædt at udskyde overgangen til en ny testprocedure, der skal minimere muligheden for svindel. Politikerne bliver nødt til at spørge sig selv hvorfor?”, siger Jeppe Juul.

I Italien er en forbrugerorganisation i øjeblikket i gang med at rejse en erstatningssag mod Volkswagen og Fiat for at opgive manipulerede testresultater til forbrugerne.

Yderligere oplysninger:
Jeppe Juul, transportmedarbejder – tlf. 33 18 19 48 mobil: 30 29 99 82 – jeppe@ecocouncil.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small