Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Der skal flere elbiler på vejene

Delebilsordningen LetsGo tilbyder nu deres elbiler til nedsat pris i hele oktober måned, for at få flere til at prøve en elbil.  

Pressemeddelelse

1. oktober 2015

Oktober står i elbilens tegn

Mange danskere tøver fortsat med at købe elbiler. Men det kan delebilsmarkedet være med til at ændre. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd og delebilsudbyderen LetsGo lancerer et tilbud om at køre i elbil til nedsat pris i oktober måned.

En del danskere er betænkelige ved at sætte sig bag rattet i en elbil, fordi de er usikre på, hvordan den fungerer. Hvis danskernes skal give elbilen en chance, er det vigtigt, at så mange som muligt får lejlighed til at opleve køreglæden ved en elbil. Transportmedarbejder Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd forklarer:

”Folk er rigtig glade for at køre elbil, når først de har prøvet en. Derfor er det oplagt at få elbiler ind i delebilsmarkedet. Her har folk mulighed for at få en fornemmelsen af, hvordan det føles at køre i en elbil i et par timer, uden at skulle forholde sig til, om de vil købe den eller ej.”

Hos nonprofit delebilsudbyderen LetsGo kan alle medlemmer i oktober måned vælge at køre en tur i en elbil til nedsat pris. I et samarbejdet med Det Økologiske Råd vil de undersøge, om tilbuddet kan få flere til at vælge en elbil.

”Hos en delebilsudbyder har du mulighed for at køre forskellige typer biler, afhængigt af dit behov. Hvis du f.eks. skal til møde et sted i nærheden, har du måske lyst til at afprøve en elbil, mens du muligvis føler dig mere sikker med en benzinbil på vej fra Jylland til København,” siger Jeppe Juul.

LetsGo holder i starten af oktober måned også tre instruktionsaftner, hvor medlemmer kan få personlig vejledning i brug af elbilerne. Det fortæller Bjarke Fonnesbech, direktør i LetsGo.

”Vi vil gerne give medlemmerne trygge rammer at afprøve elbiler i. Vi tror på, at så snart, folk får mulighed for at afprøve bilen, så bliver de glade for den. Moderne elbiler accelerer hurtigere end andre biler, og de er lækre at køre i, fordi der ikke er nogen motorlarm. I en elbil kan man høre hinanden i kabinen, og du slipper for bøvl med koblingen,” siger han.

Fakta
I oktober fjerner LetsGo km-prisen på deres elbiler, så man kun skal betale for den tid, man bruger bilen. I dagtimerne koster det ca. 20 kr. per time at køre sig en tur. Og fra kl. 20 om aftenen er det gratis. 16 pct. af LetsGo’s biler kører på el. Initiativet er en del af projektet ”Elbiler i fleksible flåder”, der er støttet af Trafikstyrelsen.

 

Kontakt:

  • Det Økologiske Råd: Jeppe Juul, transportmedarbejder, tlf. 3318 1948, jeppe@ecocouncil.dk
  • LetsGo: direktør Bjarke Fonnesbech, tlf. 2238 8080, bf@letsgo.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small