"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Danskerne klar til elbiler

Næsten halvdelen af danskerne er klar til at købe eller leje en elbil. Det viser en ny undersøgelse lavet for miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Danskerne er i den grad klar til at skifte over til el-biler. Det viser en ny undersøgelse, lavet for Det Økologiske Råd, hvori 45 pct. af de adspurgte siger ja til at de kunne finde på at købe eller leje en elbil. Det er især de yngre og mændene der er mest positivt indstillet over for selv at købe eller leje en elbil.

”Vi er positivt overraskede over tallene i undersøgelsen, der viser, at halvdelen af danskerne er parat til elbiler. Og elbilerne er fremtiden. Vi er i færd med at indrette vores energisystem til et fossilt-frit system, hvor traditionelle benzin- og dieselbiler gradvist forsvinder. Dét tror vi mange danskere har forstået, nu mangler vi bare politikerne” siger Jeppe Juul, energi- og transportmedarbejder hos Det Økologiske Råd.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten 90 pct. af de adspurgte synes det er en god idé, at man har elbiler i udlejnings- og delebilsfirmaer. Spurgt, om det er en god idé, at man kan leje en elbil hos udlejningsfirmaer, svarer hele 88 pct. ja, mens 89 pct. svarer ja til spørgsmålet, om det er en god idé at have elbiler i delebilsordninger. Her er det så kvinderne der er mest positive og især aldersgruppen 40-59 år.

”Dette burde give udlejningsfirmaer og delebilsordninger blod på tanden i forhold til at få flere elbiler ind i deres flåder. Især dem der i forvejen ikke har elbiler. Det er samtidig en nem måde at udbrede kendskabet til elbiler til flere danskere, der får muligheden for at prøve en elbil uden selv at skulle købe en,” siger Jeppe Juul.

 

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med, at Det Økologiske Råd afholder et seminar, hvor forskellige aktører, politikere, organisationer samt udlejnings- og delebilsfirmaer vil udveksle erfaringer, visioner og tanker omkring elbiler som udlejnings- og delebil.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17