Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

God EU-plan for mindre CO2 fra transport

EU-Kommisionens fremlagde onsdag sin plan for en ny lav-emissions politik for fremtidens transport. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er generelt tilfredse med planen.

 

"Nye krav til brændstofeffektivitet til person- og varebiler i 2025 og 2030  er vigtige og nødvendige skridt for at mindske CO2-udledningen fra forbrændingsmotorbiler. Men det nyskabende er at Kommissionen nu også vil sætte minimumskrav til nye lastbilers brændstofforbrug. Det er et kæmpe fremskridt at Kommissionen nu tager fat på de tunge køretøjer", siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

 

Lastbiler står for 25% af vejtransportens CO2-udledning. En udledning der er stigende. En ny rapport fra organisationen ICCT viser, at der ikke er sket nogen forbedring af køretøjerne i EUs brændstofeffektivitet de sidste 13 år, og at der kan spares 40 % frem mod 2030.

 

 Kommissionen vil også satse stort på en hurtig udrulning af lav-emissionsbiler som elbiler.

"Det er en god ide med en samlet plan for fremme af elbiler i EU. Og det vil formentlig betyde, at Komissionen vil stille krav til bilproducenterne om, at de skal producere markant flere elbiler end i dag. Det er rigtigt glædeligt", siger Jeppe Juul.

 

Til gengæld har han ikke meget til overs for Kommissionens plan i forhold til international luft- og skibsfart. 

"EU-Kommissionens plan for luft- og skibsfart mangler enhver form for ambition. Man henviser til 'handling' gennem de igangværende internationale forhandlinger, selvom det er usandsynligt at de kommer til at bidrage med noget substantielt i forhold til at nå klima-målene fra Paris. Vi bliver nødt til at vise vejen, ved at sætte effektive krav i EU", siger Jeppe Juul.

 

Han understreger, at han finder det besynderligt at regeringen aktivt har lavet tiltag, der forøger CO2-udledningen fra transporten når vi ved at vi står overfor at skulle nå nogle ambitiøse mål i 2030.

 

 Jeppe Juul, mobil: 30299982


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis