Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nye dieselbiler sviner stadig alt for meget

De fleste nye dieselbiler udleder mere end tre gange så meget NOx som de burde, viser ny rapport. Det er en skandale, mener Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd. Dieselbilerne skal udfases i en fart.

Først blev Volkswagen opdaget i at snyde med NOx-test af biler, og så rullede Dieselgate med flere afsløringer af, hvordan industrien slet ikke overholder grænserne for udledning af gasser. 

I dag, et år efter, forurener nye dieselbiler i EU stadig alt for meget. Det viser en ny rapport fra den europæiske organisation Transport & Environment. To ud af tre biler i EU forurener mere end tre gange så meget, som angivet i EU's luftforureningsstandard Euro 6, der trådte i kraft i 2014. 

Og i Danmark står det også rigtig slemt til, siger transportekspert Jeppe Juul fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd. 

Det er en skandale. Lige nu kører en kvart mio. biler rundt på de danske veje og udleder mere end tre gange så meget NOx, som de skulle i forhold til Euro-normerne. NOx forureningen skader vores sundhed, og alligevel fortsætter industrien med producere biler, der udleder for høje niveauer af NOx,” siger Jeppe Juul. 

Efter hans vurdering er der kun en forsvarlig ting af gøre:

Vi skal have speedet udfasningen af forbrændingsmotorbiler op, og dieselbilerne bør klart ryge først. Af samme grund er det også mærkeligt, at vi stadig har en afgiftsmæssig særbegunstigelse af dieselbiler i Danmark, mens landene omkring os fjerner dem på stribe”, siger Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd.

Find rapporten her>>

Fakta: I EU, USA og i flere andre lande har man lavet reduktionsmål for NOx i et forsøg på at forbedre folkesundheden. EU har fastsat de såkaldte Euronormer, der regulerer nye bilers udledning af fx NOx. Euro 6 trådte i kraft i 2014 og betyder at nye biler kun må udlede 80 mg NOx/km.

Kontakt: Jeppe Juul, Transport- og Energipolitisk medarbejder – jeppe@ecocouncil.dk  –  30 29 99 82

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small