Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Nye dieselbiler sviner stadig alt for meget

De fleste nye dieselbiler udleder mere end tre gange så meget NOx som de burde, viser ny rapport. Det er en skandale, mener Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd. Dieselbilerne skal udfases i en fart.

Først blev Volkswagen opdaget i at snyde med NOx-test af biler, og så rullede Dieselgate med flere afsløringer af, hvordan industrien slet ikke overholder grænserne for udledning af gasser. 

I dag, et år efter, forurener nye dieselbiler i EU stadig alt for meget. Det viser en ny rapport fra den europæiske organisation Transport & Environment. To ud af tre biler i EU forurener mere end tre gange så meget, som angivet i EU's luftforureningsstandard Euro 6, der trådte i kraft i 2014. 

Og i Danmark står det også rigtig slemt til, siger transportekspert Jeppe Juul fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd. 

Det er en skandale. Lige nu kører en kvart mio. biler rundt på de danske veje og udleder mere end tre gange så meget NOx, som de skulle i forhold til Euro-normerne. NOx forureningen skader vores sundhed, og alligevel fortsætter industrien med producere biler, der udleder for høje niveauer af NOx,” siger Jeppe Juul. 

Efter hans vurdering er der kun en forsvarlig ting af gøre:

Vi skal have speedet udfasningen af forbrændingsmotorbiler op, og dieselbilerne bør klart ryge først. Af samme grund er det også mærkeligt, at vi stadig har en afgiftsmæssig særbegunstigelse af dieselbiler i Danmark, mens landene omkring os fjerner dem på stribe”, siger Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd.

Find rapporten her>>

Fakta: I EU, USA og i flere andre lande har man lavet reduktionsmål for NOx i et forsøg på at forbedre folkesundheden. EU har fastsat de såkaldte Euronormer, der regulerer nye bilers udledning af fx NOx. Euro 6 trådte i kraft i 2014 og betyder at nye biler kun må udlede 80 mg NOx/km.

Kontakt: Jeppe Juul, Transport- og Energipolitisk medarbejder – jeppe@ecocouncil.dk  –  30 29 99 82

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis