Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Historisk aftale nedbringer luftforurening fra skibsfart

FNs søfartsorganisation IMO har her til aften indgået en historisk aftale om at nedbringe svovludslippet fra skibsfart med 80 %. Aftalen vil spare 50-100.000 dødsfald hvert år på globalt plan, og mange millioner mennesker vil ikke længere blive syge af skibes luftforurening.

Aftalen er indgået under det igangværende møde i MEPC (Marine Environment Protection Committee) i London.

"Det er en historisk aftale, der er indgået. Det vil gavne mange millioner mennesker hvert eneste år. Det vil også spare liv i Danmark," fastslår seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

"De nye krav til brændstoffets svovlindhold vil også nedbringe forureningen med sod, der ud over helbredseffekter også bidrager væsentligt til global opvarmning og smeltning af isen i Arktis," fortsætter Press-Kristensen

"Men træerne gror ikke ind i himlen. Det er NOx-forureningen fra skibene, der slår flest ihjel. Og på det punkt er ikke indgået nogen ambitiøs aftale, der effektivt nedbringer forureningen på kort sigt," slutter Press-Kristensen.

Kontakt 

Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver i Miljøorganisationen Det Økologiske Råd.
Tlf: +45 22811027

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small