Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nye bilafgifter sænker ikke CO2-udledningen

Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om nye bilafgifter får en blandet modtagelse af miljøorganisationen Det Økologiske Råd. Især kritiserer organisationen, at aftalen ikke sænker CO2-udledningen fra transport og stadig favoriserer diesel-biler.

”Det er sørgeligt at man ikke benytter lejligheden til at lave en reform, der sænker CO2-udledningen fra biler i Danmark. Udledningen er i øjeblikket stigende bl.a. som en følge af de tidligere afgiftssænkninger", siger Jeppe Juul transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Han understreger at bilafgifterne er det vigtigste redskab til at påvirke bilers CO2-udledning, og at vi ikke kommer uden om snart at skulle lave ændringer for at få den ned.

"Det er besynderligt at man ikke har benyttet anledningen til at fjerne de økonomiske fordele for dieselbiler. Samtidig med at salget af dieselbiler falder i resten af Europa fortsætter man med at gøre det attraktivt at bidrage til luftforureningen i bl.a. de større byer", siger Jeppe Juul.

Ligledes betyder afgiftsændringerne ifølge Det Økologiske Råd også, at elbilernes konkurrence-situation forringes i forhold til biler, der kører på fossile brændstoffer.

"Vi ved at elbilerne er vores mulighed for markant at nedbringe CO2-udledningen fra transport, så det er besynderligt at man igen stiller dem ringere", siger Jeppe Juul.

Til gengæld glæder Det Økologiske Råd sig over, lukningen af det såkaldte leasinghul, og at det såkaldte knækpunkt, der definerer hvornår en bil får en særlig miljørabat på afgiften er blevet hævet.

"På grund af manglende politisk vilje er knækpunktet ikke blevet reguleret alt for længe, hvilket har betydet at over 90% af alle biler fik en miljørabat. Det er glædeligt at den nu bliver hævet og at de værste benzinslugere nu skal betale relativt mere", siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd glæder sig også over, at der fremover vil blive repareret flere skadede biler end idag.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small